Govedarica ne želi da se povuče iz trke

Mićo Mićić predložen za predsjednika stranke

  • 21.05.2019. 19:11

Srpska demokratska stranka na predstojećim unutarstranačkim izborima za predsjednika stranke mora da ima samo jednog kandidata, kaže prvi čovjek bijeljinskog SDS-a. 

Stranka je u dubokoj političkoj krizi, kaže Mićo Mićić, kojeg je za predsjednika stranke sinoć predložio bijeljinski gradski odbor. Dobro upućeni izvori ATV-a tvrde da će se Mićić odreći kandidature u korist lidera teslićkog SDS-a. 

Milan Miličević, tvrde naši izvori, vjerovatno neće biti jedini kandidat, jer Vukota Govedarica ne želi da se povuče iz trke za prvog čovjeka stranke. Govedarica je lobirajući za sebe, praktično iz trke izgurao Mirka Šarovića kojeg je sam predložio kao kandidata, tvrde dobro upućeni izvori. Šarović na današnjoj konferenicji za medije u Sarajevu, nije želio da odgovori na pitanje da li mu lider stranke radi iza leđa.

Ne treba iznenaditi, da se nakon brojnih previranja i podijeljenih stavova unutar stranke, na listi kandidata ipak nađe i ime Miće Mićića. 

"Sve ove podjele na različite struje i na različite kanidate ne vode ničemu. Tako da, ja ću biti kandidat samo u varijanti da ja sam budem kandidat, a spreman sam da kad se dogovorimo, podržim ko god da bude, ali da bude jedan kandidat za predsjednika stranke", kaže Mićić. 

Da je u stranci nikad gore, smatra i dio funcionera SDS-a koji za sve to krivi prvog čovjeka stranke. Tvrde da Govedarica od početka vodi stranku u sunovrat. Već sutra će na njegovu adresu stići pismo dijela fukcionera stranke, koji, kako tvrde, danima ne mogu da stupe u kontakt sa predsjednikom stranke. 

ATV je u posjedu dijela sadržaja tog pisma. 

"Nažalost, dešavanja nakon izbora, duboka podjela stranke, razapinjanje i satanizacija svih onih koji Vam ne govore da ste najbolji, progon i šikaniranje ljudi, govore da itekako svjesno vodite igru uništavanja SDS-a. Ako tome dodamo da ste tvrdili da Vas nikakve funkcije ne zanimaju, da Vam kako rekoste "ne trebaju rezervni položaji u Vijeću naroda", a u kojem sada sjedite, dobijamo dugu listu nedosljednosti i obmana kojima ste izložili javnost, simpatizere i članove stranke", stoji u pismu.

Stanje na terenu govori da Milan Miličević ima najveću podršku u kandidaturi za predsjednika stranke. Njega su, do sada podržali brojni opštinski odbori, dok je Govedarica, kako je ATV ranije objavila, dobio podršku stranačkih odbora u Banjaluci i Novom Gradu. Iza Miličevića će, po svoj prilici stati i prijedorski SDS.

Тагови: