Gradonačelnik Bijeljine

Mićo Mićić posjetio novu Kovid bolnicu

  • 21.04.2020. 19:26

Bijeljina je dobila novi karantin gdje će biti smješteni pacijenti kod kojih postoji sumnja na infekciju. Riječ je o novoj Kovid bolnici u renoviranom objektu stare hirurgije bijeljinske bolnice, koju je posjetio i obišao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Pohvalio je sve što je do sada urađeno. Zadovoljan je kako su zdravstveni radnici odgovorili zadatku. Građevinske radove na ovom zdravstvenom objektu finansirala je Vlada Republike Srpske.

"Da pohvalim i svu našu privredu i privrednike koji su gotovo milion KM skupili za različite pomoći, i za bolnicu. Evo vidjeli ste da su pri samom kraju i građevinski radovi za labaratoriju gdje će se vršiti uzorkovanje, gdje će se vršiti kontrola novooboljelih. Ako budemo i to brzo riješili, a vidjeli ste da su građevinski radovi pri kraju, da će i naručena oprema doći, onda ćemo biti u situaciji da veliki i mnogo veći broj ljudi testiramo i da budemo drugi centar u Republici Srpskoj gdje će se vršiti testiranje", rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

"Prije ove epidemije, praktično smo imali stare zgrade koje su bile potpuno devastirane i u nepunih mjesec dana, učinili smo intezivne građevinske rekonstrukcije i zgradi grudnog odjeljenja gdje je napravljena intezivna njega, evo sada i zgradu stare hirurgije gdje je urađena potpuna elektro mreža, vodovodna mreža, sanitarije, moleraj, kanalizaciona mreža, znači jedna potpuna rekonstrukcija građevinskog objekta koji je namijenjen karantinu 1, odnosno karantinu koji će zbrinjavati pacijente kod kojh postoji klinička sumnja", istakla je Milica Lovrić, v.d. direktora JZU Opšta bolnica "Sveti Vračevi".

Epidemiološka situacija na području Bijeljine je stabilna. Nema novozaraženih pacijenata. 23 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a do sada su testirana 303 pacijenta, dok ih je pod epidemiološkim nadzorom ukupno 356. Smanjen je broj osoba i u karantinima.  

"Na graničnom prelazu Rača jutros imamo šest osoba. Te osobe su sa našeg područja, iz naše lokalne zajednice odnosno Semberije i one će nakon završene epidemiološke i druge sanitarne obrade biti upućene u karantin u OŠ "Vuk Karadžić". U Domu učenika i dalje nemamo ni jedno lice, dakle nemamo pozitivnih. U karantinu OŠ "Vuk Karadžić" jutros imamo 19 osoba", naglasio je Duško Milovanović, direktor Doma Zdravlja Bijeljina.

U skladu sa naredbama Republičkog štaba za vanredne situacije u Bijeljini se priprema teren za eventualno potrebnu mobilnu bolnicu koja bi se nalazila na lokaciji hipodroma, na 400 kvadratnih metara površine, sa kapacitetom od 1.000 mjesta.   

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.