Bijeljina

Mićićev SDSS i SNSD formirali novu skupštinsku većinu

12:52, 18.06.2020.
Izvor: Srna
U Skupštini grada Bijeljina danas je formirana nova skupštinska većina koju su nakon 28 godina vladavine Srpske demokratske stranke (SDS) preuzele Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), uz Socijalističku partiju, Demos, Socijalističku partiju Srpske (SPS) i Stranku demokratske akcije (SDA).

U Skupštini grada koja broji 31 odbornika, u skupštinskoj većini sada djeluje 26 odbornika, a u opoziciji pet odbornika iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Na početku sjednice nekadašnji šef Kluba odbornika SDS-a Јovan Gajić rekao je odbornicima da će taj klub u budućem periodu djelovati u okviru SDSS-a. Današnjoj sjednici ne prisustvuju dva odbornika SDS-a, tako da se ne zna njihovo buduće djelovanje.

Na sjednici lokalnog parlamenta smijenjen je dosadašnji predsjednik Skupštine Slaviša Marković iz PDP-a, kao i zamjenik gradonačelnika Predrad Јović iz nekadašnjeg SDS-a.

Na mjestu predsjednika lokalnog parlamenta očekuje se da bude postavljen Aleksandar Đurđević, nekadašni šef kluba odbornika SNSD-a, a na mjesto zamjenika gradonačelnika Marko Mihajlović, takođe iz SNSD-a.

Do promjene vlasti u ovom gradu došlo je nakon potpisivanja sporazuma između gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i nekadašenjeg lidera bijeljinskog SDS-a sa liderom SNSD-om Miloradom Dodikom, a kojim se unapređuje realizacija započetih i budućih projekata u gradu.

Nakon ovog sporazuma, Mićić je formirao novu stranku SDSS koju je kolicionim sporazumima o podršci Mićiću u kandidaturi za gradonačelnika ne predstojećim izborima podržalo još šest političkih stranaka koje djeluju u Biejljini.

Sjednica Skupštine grada održava se u Centru za kulturu, uz poštovanje epidemioloških mjera, a među najvažnijim tačkama dnevnog reda je rebalans gradskog budžeta.