Lider SDSS-a i kandidat za gradonačelnika

Mićić: U prvom planu su razvoj Bijeljine i dobrobit građana, pozivam i SDS da me podrži

  • 23.05.2020. 09:02

Rad na razvoju Bijeljine i Semberije te dobrobit građana bili su i ostali ključni ciljevi moje političke karijere. To se nije promijenilo ni sada, a otvoren sam za saradnju sa svima koji dijele tu viziju.

Izjavio je to za “Glas Srpske” lider Srpske demokratske stranke Semberije (SDSS) i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji će i na ovogodišnjim lokalnim izborima juriti novi mandat na čelu tog grada kao zajednički kandidat te stranke i SNSD-a.

- Radiću kao i prije. Moj prvi i jedini cilj uvijek je bio dobrobit građana Bijeljine i razvoj grada. Radićemo sa širokom koalicijom. Otvoren sam za saradnju sa svima koji hoće da rade za Semberiju, za njene građane, dobrobit i razvoj Bijeljine, za planirane projekte, jedinstvo na nivou Republike - rekao je Mićić.

Da li je taj poziv važi i za dojučerašnje stranačke kolege?

"Svima."

Na sastanku sa rukovodstvom SNSD-a, kada je potpisan sporazum o saradnji, dogovoreno je da ćete biti kandidat sa mandatom na dvije godine. To nismo imali priliku da vidimo. Zbog čega takav dogovor?

"Dogovor je da, nakon te dvije godine, na opštim izborima budem kandidat za neku drugu poziciju. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je jasno rekao da ću imati podršku. U toj varijanti mjesto gradonačelnika Bijeljine ide nekome iz SNSD-a."

Da li je razgovarano o tome na koju biste poziciju mogli?

"Rano je. O tome ćemo se dogovarati ako budemo živi i zdravi. Kada bude sve to, lako ćemo se dogovoriti. Sada nam je prioritet da uradimo dobre stvari na lokalnom nivou, realizujemo što smo zacrtali i šta smo se dogovorili. Tek tada ćemo imati osnova da pričamo o nekim višim pozicijama i nivoima vlasti."

Znači u prvom planu su sada, kako kažete, građani i razvoj grada i tog dijela Srpske?

"Samo to, a generalno ćemo pričati o stabilnosti naše politike na nivou Republike Srpske, jedinstvu, očuvanju vitalnih interesa Srpske i građana."

Dakle, ostvareni rezultati na lokalu će biti odskočna daska za dalje?

"Da."

"Očekujete li fer izbornu kampanju, imajući u vidu da Vam neki ne opraštaju političke korake na koje ste se odlučiti i zbog čega ste i isključeni iz SDS?

"Neću ništa reći protiv moje bivše stranke. Shvatiće oni da sam u pravu kada budem dobio podršku građana, a sa njima ću sarađivati koliko to oni budu htjeli."

Projekti

Šta je osnove programa sa kojim ćete pred sugrađane?

"Riječ je o nekih 15, 20 projekata. Jedan do njih je budući autoput koji ide preko teritorije grada i pravi vezu sa Srbijom. Nastavljamo i sa projektima zaštite od poplava, uređenjem kanala Dašnica, a u planu je izgradnja nove sportske dvorane i mnogi drugi. Bitna nam je podrška i pomoć u vezi sa realizacijom kredita za vodovod i kanalizaciju, čime bismo mogli da smanjimo cijenu vode za 30 odsto."

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.