Gradonačelnik Bijeljine

Mićić: Saradnja sa SNSD-om ekonomska, ne politička

  • 02.03.2020. 18:34

Mićo Mićić ne želi iz SDS-a, niti se vidi u bilo kojoj drugoj stranci. Sa SNSD-om bi ekonomsku, ne političku saradnju, a svi koji su protiv toga, kaže prvi čovjek bijeljinskog SDS-a ne misle dobro Semberiji. 

Mićić je nedavno, ipak stavio potpis na koalicioni ugovor u kojem piše da će biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, i to šire koalicije koju podržava SNSD. Tako nešto ne dolazi u obzir lideru SDS-a Mirku Šaroviću koji danima podvlači da SDS neće sarađivati sa strankom Milorada Dodika. Mićić poručuje da sporazum koji je potpisao nema veze sa politikom, i da se oko toga digla bespotrebna galama.

"Svi oni koji su protiv sporazuma ne vole svoj grad, ne vole Semberiju. Ne razmišljaju na način da je najbitnije da smo odgovorni prema građanima i da smo mi u lokalnoj zajednici treba prije svega da radimo projekte. Naravno da se čujem sa mojim predsjendikom i kad sam bio u Njemačkoj čuo sam se sa gospodinom Šarovićem. Tu je.. malo više ima buke galame, priče, malo je naduvano. Generalno, rekao sam prvu rečenicu i ponoviću je niti sam imao namjeru niti želim da napustim SDS", kaže Mićo Mićić. 

O koaliciji na lokalnom nivou, ali i o stranačkoj budućnosti Mićiće Mićića, vjerovatno će biti riječi sutra na Predsjedništvu stranke. Ono što je izvjesno, Šarović neće dati zeleno svjetlo Bijeljini. Ipak, u vrhu stranke ima i onih koji bi dali šansu razvoju opština i gradova, bez obzira na politička razmimoilaženja. 

"U posljednjih osam godina sve kampanje u Republici Srpskoj bile su uglavnom negativne, usmjerene prije svega polarizaciji između SDS i SNSD. Nijedna od tih negativnih kampanja nije donijela očekivani rezultat Srpskoj demokratskoj stranci. Zbog toga smatramo da mora da se pokuša nešto novo što će dovesti do relaksiranijih odnosa i stabilnosti lokolanih većina u skupštinama opština", poručuju iz SDS Sokolac.

U sporazumu koji je ATV objavila prije nekoliko dana piše da će, ukoliko Mićić kao zajednički kandidat pobijedi na izborima, nakon dvije godine, po principu rotacije, funkciju gradonačelnika predati kadru SNSD-a, a SDS-u bi pripale funkcije zamjenika gradonačelnika i predsjednika gradske skupštine. Lider SNSD-a nedavno je sporazum pokazao javnosti uz poruku da vjeruje da će Bijeljina biti još stabilnija i da više neće biti animoziteta na lokalu. 

"Mislimo da će to pomoći da se eliminiše različit pristupi i animoziteti koji su tu rađeni. Ovdje SNSD pokazuje svoju privrženost jedinstvenom djelovanju na prostoru Republike Srpske sa svim političkim faktorima koji žele tu saradnju", kaže Milorad Dodik, predsjednik SNDS-a.

O dvanaest projekata iz sporazuma uveliko se priča. Izgradnja autoputa Beorad - Sarajevo  danas je bila tema razgovora Miće Mićića i Ministra komunikacija i transporata BiH. Bilo je i drugi infrastrukturnih prijedloga gradonačelnika Bijeljine, kaže Vojin Mitrović. 

"I Srbija kao i Republika Srpska odnosno BiH zainteresovani su kako za gradnju autoputa tako za gradnju odnosno revitalizaciju pruge od Šida do Bijeljine. Ovdje se pojavila jedna ideja od gospodina gradonačelnika vezano za samu prugu koja ulazi u grad. Ja mislim da je to isto tako dobra ideja da se ta pruga izmjesti i da ide u blizini novog autoputa", kaže Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

Saradnja sa Bijeljinom biće vrlo uspiješna i u budućnosti, kaže Mitrović. Mićić je nakon sastanka poručio da je Gradska uprava završila veliki dio svojih obaveza oko projekta izgradnje auto-puta. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)