Gradonačelnik Bijeljine

Mićić: Nema žalbi na uslove u karantinu

  • 20.04.2020. 20:08

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je nakon posjete karantinu u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" da se građani koji su ovdje smješteni ne žale na uslove, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Dobro je što građani koji su u karantinu razumiju da je zbog njihovog i zdravlja njihovih porodica, ali i cijele zajednice, neophodno da provedu ovdje određeno vrijeme", ocijenio je Mićić.

On je naveo da nije prijatno provoditi vrijeme u karantinu, razdvojen od porodice, ali da se u razgovoru građani nisu žalili na uslove, s obzirom na vanrednu situaciju.

"Činimo sve što možemo da im olakšamo boravak i nadamo se da će svi nakon testiranja biti negativni na virus i da će uskoro moći da idu u kućne karantine", rekao je Mićić nakon razgovora sa medicinskim osobljem i još 16 građana u karantinu.

Prilikom uspostavljanja krajem marta karantin u Bijeljini imao je 50 kreveta u fiskulturnoj sali, a nakon popunjavanja kapaciteta proširen je na zgradu škole "Vuk Karadžić" i sada je na raspolaganju 130 kreveta.

Mićić je istakao da u Bijeljini od kraja prošle nedjelje nema lica inficiranih virusom korona.

"Sad nam je glavni cilj da spriječimo pojavu nekog novog klastera zaraze, a najsrećniji ćemo biti ako kapaciteti karantina ostanu neiskorišćeni i ako do kraja epidemije zaraza zaobiđe Bijeljinu", rekao je Mićić.