Predsjedništvo SDS

Mićić isključen iz SDS, raspušten odbor u Bijeljini

  • 10.03.2020. 19:36

Predsjedništvo SDS isključilo je iz stranke Miću Mićića. Bijeljinski odbor partije je raspušten.

Mićić više nije kandidat SDS za gradonačelnika Bijeljine, poručuje predsjednik stranke, Mirko Šarović. Kao razlog navodi to što se Mićić nije pridržavao zaključaka predsjedništva od prošle sedmice, kada je odbačena mogućnost sklapanja bilo kakvog sporazuma sa SNSD-om. Mićo Mićić  današnjoj sjednici nije prisustvovao, ali ima pravo da uloži žalbu Glavnom odboru stranke. 
Iako je nekoliko puta rekao da mu je bitan samo ekonomski prosperitet Bijeljine i Semberije, a ne politika, i da se nada da će rukovodstvo stranke tako nešto prepoznati, to se nije desilo.

"Član predsjedništva Mićo Mićić je i pored naše jasne odluke nije prihvatio odluku o tome da sporazum sa SNSD koji je on potpisao i postupao suprotno statutu SDS", rekao je Mirko Šarović, predsjendik SDS-a.

I više je nego izvjesno da isključenjem Mićića, i raspuštanjem bijeljinskog odbora, Mirko Šarović gubi jedan od najvećih bastiona stranke, što će SDS sigurno osjetiti i na narednim lokalnim izborima. 

Sad već raspušteni gradski odbor SDS u Bijeljini, sinoć je Mićiću pružio nedvosmislenu podršku u kandidaturi za gradonačelnika. Podržali su i sporazum sa SNSD-om, koji bi, ponavljaju, gradu omogućio realizaciju važnih projekata. Upozorili su i da će, ukoliko bilo ko iz odbora bude isključen iz stranke, tražiti vanrednu sjednicu Glavnog odbora SDS. 

"Ukoliko Predsjedništvo i Glavni odbor SDS Republike Srpske donesu odluke o eventualnom isključenju nekog od naših članova, Gradski odbor SDS Bijeljina će stati u zaštitu tih članova i tražiće vanrednu sjednicu Glavnog odbora i Skupštine SDS Republike Srpske. Gradski odbor SDS-a podržava Mićićevu kandidaturu za gradonačelnika i Mićić ima i podršku za pravljenje široke koalicije u Bijeljini", saopštili su iz GO SDS-a Bijeljina.

Mićić je juče rekao da su rezultati sporazuma sa SNSD-om već vidljivi, stvaranjem uslova za  izgradnju autobuske stanice, nove ulice duž stare željeznike pruge, za sportsku halu, završetak gasifikacije grada i druge projekte. Današnje isključenje Mićića sigurno će dodatno uzburkati već usijane atmosferu u SDS-u. Kako tvrde naši izvori iz partije, sve je više nezadovoljnih članova i funkcionera SDS, a i komunikacija je svedena na minimum, pa se tako komunicira isključivo sms porukama i mejlovima.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.