Republičko tužilaštvo zaključilo

Mektićeve optužbe na račun MUP-a Srpske lažne

  • 21.09.2018. 19:47

Dokazano je da je Mektićeva tvrdnja u medjima da vrh MUP-a Srpske diluje drogu samo još jedna u nizu Mektićevih laži tokom mandata – poručio je to Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

"Imam dosta argumenata i ako nam se ukaže prilika, u oktobru ćemo dokazati da vrh MUP-a stoji iza droge u Banjaluci" - to su Mektićeve optužbe koje je iznio u emisiji, ali je zaćutao pred republičkim tužiocem. 

Pozvan je da dokaže saznanja na koja se čvrsto pozivao, ali nije dao nijedno jasno obrazloženje. U Republičkom tužilaštvu su potvrdili da definitivno nema razloga za istragom protiv MUP-a Srpske.

"U svom iskazu Mektić nije iznio nikakve dokaze niti saznanja o navodnoj neovlaštenoj proizvodnji i prometu opojnih droga, zbog čeka je Tužilaštvo dana 19. 9. 2018. godine donijelo naredbu o nesprovođenju istrage, jer ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno ovo krivično djelo od strane bilo kojeg pripadnika MUP-a Republike Srpske", istakao je Dragica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske. 

Ministar unutrašnjih poslova Srpske podsjeća da je Mektić i ranije pokušavao da naruši ugled srpske policije, između ostalog, i pričom o paravojnim formacijama. Zbog svega, očekuje da će Mektić i odgovarati za lažno prijavljivanje krivičnog djela. 

"Kad se pogleda unazad četiri godine, Mektić je mandat na mjestu ministra bezbjednosti proveo vrijedno radeći protiv svega što ima obilježje i predznak "srpsko", a po naređenju svojih nalogodavaca iz Sarajeva koji su ga i držali samo zbog potrebe da se obračunavaju sa institucijama Republike Srpske", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Dragan Mektić, ministar bezbjednsoti BiH u Republičkom tužilaštvu saslušan je prije dvije sedmice. Optužbe za koje je utvrđeno da su lažne, iznio je na BN televiziji još u julu ove godine, poručivši pri tome roditeljima da čuvaju djecu od policije Srpske. Ministar Dragan  Mektić danas nije bio dostupan za komentar epiloga svoje još jedne olako izrečene, ali teške optužbe. Ministar Lukač poručuje da je izvinjene najmanje što bi Mektić mogao da uputi. 
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм