Staša Košarac

Mektić potvrdio da je SDS umješan u zabranu ulaska Prilepinu

  • 28.08.2018. 16:45

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je "ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić potvrdio da su zvaničnici SDS-a u zajedničkim institucijama na direktan način umiješani u donošenje odluke o zabrani ulaska ruskom književniku Zaharu Prilepinu u BiH".

"Mektićeva tvrdnja da je ruski pisac uključen u aktivnosti razbijanja opozicije u Republici Srpskoj je netačna i smiješna. To je klasičan "lov na vještice" i loš izgovor za diplomatski skandal i štetu koja su SDS i SDA očigledno napravili u bilateralnim odnosima sa našim prijateljima iz Ruske federacije", upozorio je Košarac. 

On je poručio Mektiću da SNSD-u nisu potrebne bilo čije usluge kako bi politički razbio već razbijenu opoziciju u Republici Srpskoj. 

"Mektić je očigledno toliko zaslijepljen mržnjom prema institucijama Republike Srpske da slijepo vjeruje u sve što mu serviraju stranci i Osman Mehmedagić Osmica, tjelohranitelj porodice Izetbegović na čelu Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH", naglasio je Košarac. 

Komentarišući Mektićevu tvrdnju da vlast u Republici Srpskoj priprema incidente u periodu održavanja izbora, Košarac je rekao da građani Republike Srpske treba da se zapitaju kome odgovara proizvodnja incidentnih situacija - vlasti koja po svim anketama ponovo dobija izbore ili opoziciji koja zna da će izbore nadmoćno izgubiti i kojoj je izazivanje incidenata jedina nada da će opstati na političkoj sceni. 

"Mi znamo šta rade i šta pripremaju Mektić i njemu slični proizvođači mržnje unutar takozvanog Saveza za promjene. Mi znamo i ko su njihove gazde i koliko su novca izdvojili da bi njihove sluge i marionete preuzele vlast u Republici Srpskoj", rekao je Košarac. 

On je izrazio žaljenje zbog toga što o velikom pravoslavnom prazniku, Uspenju presvete Bogorodice - Velikoj Gospojini, uopšte komentariše, kako je rekao, Mektićeve neistine i gluposti. 

"Mektiću i njegovim poslodavcima ništa nije sveto, a pogotovo veliki pravoslavni praznici koji okupljaju i ujedinjuju Srbe", zaključio je Košarac.