Više nije član ni Glavnog odbora stranke

Mektić o SDS-u: Ne vidim se više u tom društvu

  • 02.09.2019. 19:18

Iako na jučerašnjem tajnom glasanju za samo djelimičan izbor novog rukovodstva SDS-a nije bilo Dragana Mektića, jer više nije član ni Glavnog odbora stranke, priliku nije propustio da se oglasi na društvenim mrežama.

 Nije se našao ni među novim tajno izglasanim članovima predsjedništva, pa je javnosti na Tviter profilu poručio da se više ni ne vidi u SDS-u. 

Danas nije bio dostupan za komentar, te je ostalo nejasno da li prelazi u drugu stranku. 

"Da budem iskren mislio sam da će biti novih mlađih ljudi. Ovdje još fali Cicko Bjelica i poklopilo bi se staro “Dodikovo” predsjedništvo. Banjaluke nigdje. Ne vidim se u ovom društvu", napisao je Mektić na Tviveru.

Uskoro bi predsjedništvo SDS-a trebalo da bude u potpunosti izabrano, a nekoliko članova rukovodstva, kako ATV saznaje, biće upravo iz Gradskog odbora SDS-a Banjaluka. Na Mirku Šaroviću je da predloži nova imena, koja će izglasati Glavni odbor. 

Mirko Šarović danas nije bio dostupan za komentar. Kako ATV saznaje, za novog  člana iz Gradskog odbora Banjaluka mogao bi da bude predložen Davor Šešić. Ni on danas nije bio dostupan za komentar. Što se tiče Mektićevih komentara, članovima SDS-a još nije jasan razlog njegovih komentara na društvenim mrežama. 

Konkretno SDS-u, kažu, ništa nije saopštavao.

"Ne mogu znati šta je u njegovoj glavi i zašto to radi. Samo znam da nije ušao u predsjedništvo, da li je to razlog ili ne, ja ne znam. Ne mogu biti sada baba Vanga, pa da ja pretpostavljam sada šta se dešava, zbog čega je ili šta već", rekao je Nemanja Vasić, član predsjedništva SDS-a.

Ranije se spekulisalo da bi Mektić mogao prijeći u DF Željka Komšića. To danas u stranci nisu ni potvrdili ni demantovali. 

Analitičari tvrde da je raskol u SDS-u među pojedinim članovima sve očigledniji. 

"Istup ljudi kao što je Dragan Mektić više donosi štete samom SDS-u i pokazuje jednog pojedinca koji apsolutno nije bio ni psihički, ni obrazovno ni medijski dorastao funkciji na kojoj je postavljen, gdje jedan čovjek da kažem od potpuno nepoznatog, provincijalnog političara, nekog ko je dobio veliku pažnju i postao heroj medija iz Federacije, i onda je zapravo Federacija upotrijebila Dragana Mektića da se pokaže, eto kako su i neki Srbi njima bliski", kaže Danijel Simić, urednik portala frontal.rs

U Predsjedništvo SDS-a juče su izabrani Mladen Bosić, Vukota Govedarica, Nedeljko Glamočak, Rado Savić, Mićo Mićić, Milan Miličević i Nemanja Vasić. Izabran je i generalni sekretar SDS-a, a tu funkciju obavljaće Zoran Latinović.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.