Odgovor ministru bezbjednosti

Mektić ne može da izvede Vukove s Vučijaka bilo gdje

  • 21.08.2018. 19:08

Organizovaću Vukove sa Vučjaka i izaći na banjalučki Trg, jer je najveći broj procesuiranih Prnjavorčana iz ove jedinice poručio je Dragan Mektić. Sjetio ih se ministar bezbjednosti usred konferencije za novinare. Ne uvlačite nas u politiku, zna se ko Vukove sa Vučijaka može da povede, odgovara Mektiću Slaviša Milanković, sin Veljka Milankovića. Nije mu jasno zašto ih uopšte pominje. A ministar bezbjednosti najavljuje i proteste.

"Najveći broj ovih okaljanih momaka što se sada procesuiraju iz najlitnije su jedinice Vukovi s Vučijaka i ja vam kažem, poručujem, sad ćemo se organizovati i tu jedinicu Vukove dovesti na Trg Davida Dragičevića, i ponovo ćemo protestovati," rekao je Mektić.

Protiv nas se ne vodi ni jedan proces pred bilo kojim sudom,i takve tvrdnje su čista laž, kažu u Udruženju Vukovi sa Vučjaka. Čuli su kažu za prijave, ali ne odnose se na pripadnike jedinice koje je vodio Veljko Milanković. Poručuju ministru bezbjednosti da se dobro zna ko je koga, gdje i kad u ratu slao. 

"Smatramo takođe uvredom i nepoštivanjem te jedinice to što on govori u naše ime, bez apsolutno ikakvog ovlašćenja. Ministar Dragan Mektić ne može da izvede Vukove s Vučijaka bilo gdje, njih je mogao da povede samo njihov komadant Veljko Milanković," kaže Slaviša Milanković, predsjednik Udruženja "Vukovi s Vučijaka".

Nije se ministar danas sjetio samo Vukova sa Vučijaka. Pao mu je na pamet opet i Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. Pročitao je službenu zabilješku u kojoj se navodno Stevandić pominje i još jednom ga pozvao da da izjavu o smrti Miodraga Šušnice. 

"Stevandiću dovodiš se u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Miodraga Šušnice, daj da se rasvijetli to, što kriješ te stvari kad evo službene zabilješke o obavljenom informativnom razgovoru. Sa čovjekom koji je ispalio rafal u Miodraga Šušnicu," rekao je Mektić.

Sve što Mektić kaže ima cilj da diskredituje političke protivnike, odgovor je Nenada Stevandića. U ovom slučaju sve je jasno, a kako kaže on nikada nije bio osumnjičen niti saslušan.

"Svi počionioci su poznati dali su izjave i svi su presuđeni, i postoje presude, a to što Mektić čita izjave koje nisu sudski verifikovane i prihvaćene, da bi mene uprljao to je znak da je čovjek u političkom rastrojstvu," rekao je Stevandić.

Tvrdi Stevandić i da Dragan Mektić inkriminiše druge ljude da bi sebe zaštitio, te da mu je zbog svega toga  jedini posao da, kako kaže, optužuje Srbe. A Vukovi sa Vučijaka još jednom ministru poručuju da njih ne treba da štiti, niti da ih pominje.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана