Staša Košarac

Mektić je svakodnevna opasnost po Republiku Srpsku

  • 04.09.2018. 11:38

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je danas da je svaki dan boravka Dragana Mektića na poziciji ministra bezbjednosti u Savjetu ministara najveća opasnost po Republiku Srpsku i njene institucije, te da je uloga poslanika koji dolaze iz Srpske da to spriječe i rade u interesu Srpske.

On je istakao da to posebno govori u ime SNSD-a, ističući da je Klub poslanika SNSD-a na vrijeme i u skladu sa Poslovnikom uputio zahtjev za smjenu Mektića sa pozicije ministra bezbjednosti, što je i politički stav SNSD-a. 

"Mi smatramao da je migrantska kriza eskalirala i da nema odgovarajućeg postupanja Ministarstva bezbjednosti i samog ministra koji je nadležan za taj bezbjednosni izazov u BiH", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. 

On je podsjetio na hronologiju početka i eskalacije migrantske krize u BiH, ponavljajući da su nadležne institucije u BiH apsolutno zakazale. 

Prema njegovim riječima, Mektić sprovodi štetnu politiku protiv Republike Srpske i njenih institucija i zato su klubovi poslanika SNSD-a i DNS-a pokrenuli inicijativu za njegovu smjenu još u julu. 

"Ovo nije politikantstvo i ovo nije priča za posljednju sjednicu parlamenta BiH, i te insinuacije i spekulativne namjere kategorično odbacujem", rekao je Košarac. 

On je odbacio i spekulacije pojedinih poslanika da SNSD i HDZ BiH žele da zajedno smijene Mektića pa da na čelo Ministarstva bezbjednosti dovedu njegovog zamjenika Miju Krešića /HDZ/. 

"Mi nemamo ambiciju da mijenjamo nacionalnu strukturu Savjeta ministara i mi jesmo za to da na čelu ovog ministarstva bude Srbin. Sve ostalo nije u skladu sa našim stavovima", poručio je Košarac. 

On je ponovio da nije zadovoljan radom Savjeta ministara u cjelini, jer radi protiv interesa Srpske, a ogorčen je i na političku spregu SDS-a i SDA. 

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH započeli su danas u Sarajevu sjednicu tokom koje bi trebalo da se izjasne o zahtjevu klubova poslanika SNSD-a i DNS-a za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок