Poslanik SNSD-a

Mazalica: Zakon o javnom redu i miru primjenjivati u praksi i dorađevati

  • 24.04.2019. 12:55

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da pozdravlja povlačenje predložene odredbe Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru koja predviđa i kaznu zatvora zbog neovlašćenog fotografisanja službenih lica.

Tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, Mazalica je poručio da je ovaj akt potrebno primjenjivati u praksi i dorađivati, kao i analizirati sve propise koji se odnose na držanje opasnih životinja, a što bi moglo ugroziti sigurnost građana. 

On je ocijenio da je poslanik PDP-a Draško Stanivuković, govoreći o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i drugim takvim slučajevima, prekršio dnevni red sjednice, koga se poslanici trebaju držati, navodeći da o tome treba raspravljati na sljedećoj redovnoj sjednici kada na dnevnom redu bude izvještaj MUP-a. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da najavljeno povlačenje člana 4 nacrta ovog zakona koji predviđa i kaznu zatvora zbog neovlašćenog fotografisanja službenih lica - pobjeda građana. 

Osvrćući se na nedavno ubistvo banjalučkog biznismena i svog tetka Slaviše Krunića, Stanivuković smatra da je Krunić bio pod pritiskom vlasti kada je riječ o poslovanju. 

On je rekao da treba pronaći nalogodavce Krunićevog ubistva, kao i one koji su umiješani u druga nerazriješena ubistva u Srpskoj. 

NJegova stranačka koleginica Jelena Trivić rekla je da treba dodatno pooštriti kazne kada je riječ o držanju opasnih životinja kako bi se preduprijedilo da one napadnu građane, a pogotovo djecu. 

Ona je upozorila da problem u Srpskoj što je stvoren ambijent u kome se relativizuje stvarno stanje u kome se nalazimo. 

"Hajde da priznamo problem i počnemo ga rješavati", rekla je Trivićeva i dodala da institucionalni sistem nije dobar kada se dešava da višestruko osuđivana i problematična lica ubijaju policajce i biznismene.