Poslanik SNSD-a u NS RS

Mazalica: Stanivukoviću je mnogo draža saradnja sa mrziteljima Srpske nego jedinstvo srpskih partija

  • 09.02.2019. 19:03

Poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću očigledno je mnogo draže saradnja sa mrziteljima Srpske i onima koji bi najradije da je ukinu, nego jedinstvo srpskih partija u Sarajevu, izjavio je danas poslanik SNSD-a Srđan Mazalica.

Reagujući na Stanvukoviću izjavu kojom se izjasnio protiv predložene saradnji vodećih srpskih partija u zajedničkim institucijama BiH, Mazalica ističe da "se ništa drugo nije ni moglo očekivati od nekoga ko otvoreno šuruje sa dokazanim negatorima Srpske i još se hvali s time". On ističe da je jako zanimljivo da su Stanivukovićevi politički saveznici "odreda neprijatelji Srpske" i da to nimalo nije čudno. 

"Lično, nevjerovatno mi je da neki ko se predstavlja kao srpski političar za saradnika iz Srbije sebe odabere Aleksandru Jerkov iz Novog Sada poznatu po zalaganju za otcjepljenje Vojvodine od Srbije, a koja je jedan od onih političara iz Srbije koji bi najradije voljeli da Republika Srpska nikada nije ni osnovana. Upravo sa takvim ljudima Stanvuković se sastaje i prenosi im da se u njegovo ime žale evropskim institucijama na navodni režim u Banjoj Luci", rekao je Mazalica.

On je ukazao da je ovo samo "jedna kockica u nizu" i da se Stanivuković svojevremeno hvalio saradnjom i sa hrvatskim poslanikom Ivanom Pernarom, koji ne propušta priliku da kaže da je "Republika Srpska genocidna i da je treba ukinuti".

Na Stanivukovićev susret sa Jerkov, danas je oštro reagovao i poznati beogradski novinar i bivši urednik Večernjih novosti Ratko Dmitrović.

"Znaš li mišljenje ovo troje o Republici Srpskoj? Gore nego "Majki Srebrenice", napisao je Dmitrović.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.