Poslanik SNSD-a u NSRS

Mazalica: Skupština nije bila suspendovana

  • 21.05.2020. 20:37

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je večeras da Narodna skupština nije bila suspendovana za vrijeme vanrednog stanja kao što tvrdi opozicija.


"Teoretski gledano Narodna skupština je mogla da zasijeda, ali mi smo prenijeli nadležnost predsjedniku Republike koji je mogao da blagovremeno i efikasno donosi važne odluke kojima je omogućena efiksana borba protiv virusa korona, ali i normalan život u različitim oblastima", rekao je Mazalica na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske.

On je istakao da se odlukama pomagalo i privredi kako bi se konsolidovala i što lakše pretrpjela posljedice.

"Ovdje nije riječ o diktaturi, ni pritisku jer odluke koje su donesene verifikujemo na ovoj sjednici. Predsjednik Republike je pazio da uredbe budu u interesu građana, privrede i Srpske", dodao je Mazalica.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske je donosila brojne mjere, među kojima je hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u prošloj godini, privremenu odgodu plaćanja poreskih obaveza za privredne subjekte i ostale značajne odluke.

"Sve što je govoreno za poljoprivredu i mnoge druge mjere su donesene, a mali dio toga je regulisan uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanju ekonomskih posljedica o kojima razgovaramo", kaže Mazalica.

Posebena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je i biće nastavljena sutra raspravom o akatima koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Biće razmatran i Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.