Narodna skupština Srpske

Mazalica: Izmjene Zakona o porezu na dohodak donijeti u drugom kvartalu

  • 12.03.2019. 12:28

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica predložio je donošenje izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak u drugom kvartalu, umjesto u četvrtom, kako je predviđeno Prijedlogom programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu.

Tokom skupštinske rasprave o ovom dokumentu, Mazalica je rekao da klub poslanika SNSD-a podržava donošenje zakona o alimentacionom fondu. 

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja navela je da je klub poslanika ove stranke predložio donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnom ispitu, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, zakona o suđenju u razumnom roku, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u organima lokalne samouprave. 

Ona je rekla da je klub poslanika SNSD-a predložio i donošenje zakona o psihološkoj djelatnosti, izmjena i dopuna zakona o šumama, razmatranje izvještaja o radu Fiskalnog savjeta Republike Srpske za 2018. godinu, te izvještaj o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2018. godinu.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak zatražio je razmatranje informacije o događajima na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine, informaciju o dosadašnjem toku istrage o tragičnom stradanju Davida Dragičevića, informaciju o sanaciji štete od poplava 2014. godine, izvještaj o radu Inspektorata Republike Srpske za period 2015-2019. godina. 

On je rekao da klub poslanika ove stranke zahtijeva razmatranje informacije o poslovanju "Elektroprivrede Republike Srpske" za 2018. godinu, informacije o malim hidroelektranama, te programa mjera za poboljšanje materijalnog položaja boraca odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Poslanik SDS-a Ivanka Marković predložila je donošenje zakona o izmjeni i dopuni Zakona o polaganju pravosudnog ispita koji bi definisao da osobe sa invaliditetom treba osloboditi plaćanja polaganja pravosudnog ispita.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.