Matijević: Radimo po prijavi građana i prateći objave na portalima i društvenim mrežama

  • 07.04.2021. 17:08

Godinu dana radimo po prijavi građana i prateći najave i objave na portalima i društvenim mrežama i tim tragom smo i sinoć reagovali, saopštila je Milica Matijević, glavni Republički zdravstveni inspektor, povodom kontrole ugostiteljskog objekta Agape.

"Mi nismo političari, mi smo državni službenici koji rade svoj posao profesionalno i savjesno i ne dozvoljavamo da nas bilo ko omalovažava i iskorištava. Reakcija Inspektorata bila je sa ciljem da se sačuva dignitet inspektora i ove javne institucije. Nažalost, sinoć je bio na sceni pokušaj degradiranja republičkih i lokalnih inspektora, uvlačenje državnih službenika u politički vrtlog. Podsjećam, u objektu na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja nije postojao zakonski osnov za izricanje mjere zabrane rada, već isključivo za prekršajnu sankciju u vidu novčane kazne, što je i učinjeno. Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti je propisano da se mjera zabrane rada izriče u situacijama kada se ne sprovode zaštitne mjere koje se odnose na fizičku distancu, okupljanje u grupama većim od propisanih i ograničeno radno vrijeme. Inspektori jedinice lokalne samouprave obavljaju povjerene poslove, zbog čega ovaj organ ima pravo da izvrši kontrolu nad njihovim radom", stoji u saopštenju.

Podsjeća, da je članom 11. Zakona o inspekcijama Republike Srpske propisano da Inspektorat vrši nadzor nad radom inspektora jedinice lokalne samouprave, a preduzimanje daljih mjera prema inspektoru koji poslove inspekcijskog nadzora obavlja na nivou jedinice lokalne samouprave zavisi od osnovanosti predstavke.

"Inspektorat ne vrši nadzor nad radom komunalne policije. Inspektorat ima obavezu da provjeri navode iznesene u predstavkama građana, privrednih subjekta i ostalih subjekata", navodi se u saopštenju Milice Matijević, glavnog Republičkog zdravstvenog inspektora.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)