Konsultacije sa mandatarom

Marko Pavić podržao Viškovića

15:29, 22.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je da ova stranka podržava mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i institucije Republike Srpske jer, bez obzira na sve što se dešava, interes DNS-a je čvrsta vlada i institucije Srpske.

Nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Pavić je novinarima u Banjaluci izjavio da je na sastanku bilo riječi o formiranju nove vlade Srpske, te da je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije. 

Prema njegovim riječima, DNS-a poštuje koalicioni dogovor, te će u narednih nekoliko dana razraditi detalje. 

"Lično mi je drago da se ostalo pri koalicionom dogovoru. Nismo razgovarali o raspodjeli ministarstava", dodao je Pavić. 

Govoreći o izboru Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Srpske, Pavić je napomenuo da se DNS s tim nije saglasio, ali da to nije bila tema današnjeg razgovora i da će o tome razgovarati sa koalicionim partnerima, strankama, a ne sa mandatorom. 

Nakon DNS-a, danas su predviđene konsultacije i sa predstavnmicima Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske i Narodnog demokratskog pokreta.