Predsjedništvo DNS-a

Marko Pavić iz DNS-a isključio Nedeljka Čubrilovića

  • 20.11.2018. 13:47

Na sjednici Predsjedništva DNS-a u Banjaluci iz stranke su isključeni Nedeljko Čubrilović , Damir Ćopić, Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović.

Predsjedništvo DNS-a ranije je smijenilo Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika stranke. Danas je donesena odluka o njegovom isključenju iz stranke.

Smjenu Čubrilovića tražio je Marko Pavić.

Na današnjoj sjednici iz DNS-a su  isključeni i Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović koji su u Narodnoj skupštini RS  predložili  Čubrilovića za predsjednika Parlamenta uprkos odluci stranke da je njihov kandidat Duško Ivić.

Damir Ćopić otvoreno je nakon smjene Čubrilovića iznosio stavove protiv takve odluke DNS-a.

Spomenka Stevanović, novi-stari poslanik koji je u Narodnu skupštinu izabrana kao član DNS-a, kaže da će se isključeni članovi žaliti na odluku Predsjedništva stranke, a da će konačni sud o tome dati Glavni odbor. Stevanovićeva vjeruje da će je Glavni odbor ipak na kraju poništiti.

Pet poslanika koji su, nakon današnje sjednice Predsjedništva DNS-a isključeni iz stranke će, kažu, najvjerovatnije osnovati novi poslanički klub, a da li će se priključiti nekoj drugoj političkoj partiji ili će djelovati kao samostalni poslanici, odlučiće nakon sjednice Glavnog odbora.

Lider DNS-a, Marko Pavić kaže da još ne zna da li će DNS učestvovati u vlasti i da li će imati ministre u Vladi Republike Srpske. O tome, kaže, treba da odluči njihov najveći koaalicioni partner, SNSD, i njegov lider, Milorad Dodik. Pavić poručuje da su isključeni poslanici donosili odluke i djelovali mimo onih odluka koje su donijeli organi stranke, i da su zato sankcionisani. Kaže da će razgovarati sa koalicionim partnerima, ali i sa isključenim članovima DNS-a.

Pavić kaže da će biti raspusten banjalučki odbor DNS-a,i da će biti oformljeno Povjereništvo DNS-a u Banjaluci na čelu sa Stankom Stanićem, bivšim rektorom Univerziteta u Banjaluci.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина