"Održiv povratak"

Marčeta: Poziv na neodržavanja izbora predstavlja pokušaj urušavanja Srpske

  • 24.09.2018. 17:14

Predsjednik Udruženja protjeranih građana opštine Drvar "Održiv povratak" Mile Marčeta upozorio je da bilo kakvo zagovaranje neodržavanja izbora ide na štetu Republike Srpske i predstavlja pokušaj njenog urušavanja.

"Normalno je da svaki čovjek žali svaku žrtvu, ali mislim da to što sada rade ljudi iz opozicije i ko zna ko sve još, ide na štetu Republike Srpske i da je to pokušaj urušavanja Srpske", rekao je Marčeta Srni, komentarišući tvrdnje Davora Dragičevića da neće biti izbora ako ne bude riješen slučaj ubistva njegovog sina Davida. 

On je upitao da li iko razmišlja o tome šta znači sama pomisao da se izgubi Republika Srpska, te poručuje da se to nikada neće desiti. 

Marčeta, koji je bio načelnik opštine Drvar dva puta i koji je bio žrtva fizičkog napada u ovom gradu, pita "šta znači staviti se na neku drugu stranu i u čijoj su službi oni, ako rade na štetu srpskog naroda u cjelini, a pogotovo kada je riječ o Republici Srpskoj za koju su date tolike žrtve i koja je verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom". 

On navodi da je neprihvatljivo da se ugrožava Republika Srpska, a pogotovo "radi novca koji neko daje". 

"Bilo je žrtava kada su Srbi napustili prostor Federacije BiH i kada su se tu vraćali. Ne trebaju nam sada žrtve i podjele jer takvim ponašanjem sami ugrožavamo svoj biološki opstanak na ovim prostorima", rekao je Marčeta. 

Тагови: