Godišnji sastanak

Manjak kadra ne smije biti prepreka za rad RUGIPP-a

  • 10.09.2019. 19:18

Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove ima odriješene ruke da zaposli dovoljan broj ljudi kako bi bile ubrzane procedure rješavanja imovinsko - pravnih odnosa, poruka je predsjednika Vlade Republike Srpske.

Radovan Višković kaže, nedostatak kadra ne smije biti prepreka, te da će Vlada, ako treba, donijeti i nova zakonska rješenja.

"Ne možemo više dozvoliti sebi luksuz da za određene stvari čekamo godinu, dvije, tri, nego moramo to operativno, brzo rješavati. Da bismo uopšte došli u poziciju da pokrenemo investicione cikluse i na auto-putevima, i na hidrocentralama, i na magistralnim i regionalnim putevima, glavni uslov početka bilo kakvih radova je rješavanje imovinsko -pravnih odnosa", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

Iz Uprave kažu, traže se sredstva koja su neophodna kako bi se ispratili svi budući infrastrukturni projekti, te riješili imovinsko – pravni odnosi u postupcima eksproprijacije. Na godišnji sastanak je pristiglo 48 šefova područnih jedinica. Prošlogodišnji je rezultirao promjenom sedam šefova. Od toga neće bježati i ove godine. 

"U narednom periodu to takođe planiramo tamo gdje smo vidjeli da nisu odgovorili zadataku, gdje područna jedinica ima zastoj u radu, a takođe gdje se i građani kao krajnji korisnici naših usluga žale na lični odnos, odnos kakav jedan državni službenik treba da ima kao predstavnik Vlade Republike Srpske prema samom građaninu", kaže Bosiljka Predragović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Da je ovaj sastanak prilika da se dođe do zajedničkih zaključaka koji će olakšati rad, tvrde i u Pravobranilaštvu Republike Srpske. Kažu, rješavanje imovinskih odnosa predstavlja preduslov za početak izgradnje auto-puteva Prijedor- Banjaluka i Bijeljina-Vukosavlje.  

Тагови: