Predsjednik Prve SDS

Lukić: Nadam se zakonu o rehabilitaciji

  • 23.07.2019. 22:02

Komentarišući sankcije međunarodne zajednice, predsjednik Prve SDS i profesor prava, Radomir Lukić, kaže u emisiji Jedan na jedan Alternativne televizije da se nada danu kada će u BiH da bude donesen zakon o rehabilitaciji.

"Nadam se da će morati da dođe dan da bude donesen taj zakon o rehabilitaciji i da svi časni ljudi koji nisu u zakonitom procesu po utvrđenom pravnom osnovu osuđeni, rehabilituju".

Lukić se sa još 59 osoba našao na udar Pedija Ešdauna nakon čega su mu oduzeta osnovna prava.

"To će neminovno po sili istorijske pravde da dođe kao što je došlo u čitavom nizu zemalja bivšeg komunističkog bloka sa ljudima koji su na isti način osuđeni kao i mi. Oni su tada prošli gore nego mi, njih su strijeljali. Ali ne znam šta je teže, da ostanete bez života ili da živite poniženi i pogažni."

U traženju pravde i prava i Evropski sud je oprao ruke od nas, kaže Lukić i objašnjava kako su ih preusmjerili na Ujedinjene nacije.

"Vi ste nadležnost UN-a, a takva organizacija je dopustila da mi postanemo stvari, bez dokumenata, bez staža i bez ikakvog prava", kaže Lukić.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.