Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Lukač: Zbog opstrukcija Federacije BiH, nema saradanje sa Evropolom

  • 04.11.2020. 19:15

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da i teroristički napad u Beču pokazuje da je potrebna saradnja sa Evropolom, koju u BiH godinama ne mogu da ostvare zbog određenih opstrukcija Federacije BiH.

- Upravo ovakve situacije nam govore da je neophodna dobra saradnja sa Evropolom u realnom vremenu, da možemo da ramijenimo informacije - rekao je Lukač novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Na pitanje da prokomentariše informaciju da je Evropol zatražio od Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH saznanja o osumnjičenim za terorizam u Beču, Lukač je rekao da Evropol u BiH podatke provjerava isključivo preko jedne agencije za razliku od drugih zemalja sa kojima funkcionišu brojni kanali, te dodao da će Sipi, ako bude mogla odgovoriti, trebati vremena da prikupi saznanja.

On je naglasio da sve navedeno govori u prilog činjenici da se sa Evropolom mora uspostaviti potpuna saradnja, jer je BiH još uvijek jedina zemlja u Evropi koja nema saradnju sa Evropolom.

- Mi tražimo da se potpisani sporazum sa Evropolom, koji je ratifikovan, u potpunosti primijeni, da razmijenimo naše oficire za vezu i počnemo da sarađujemo - poručio je Lukač.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином