Lukač uručio uvjerenja o završenoj obuci pripadnicima Žandarmerije i čuvarima u KPZ-u

  • 19.02.2021. 11:34

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač uručio je danas u Banjaluci uvjerenja o završenoj obuci kontrole mase za 37 pripadnika Žandarmerije i uvjerenja o završenoj osnovnoj vatrenoj obuci za 22 pripadnika Policijske službe obezbjeđenja Kazneno-popravnog zavoda Tunjice.

Nakon uručenja uvjerenja u kompleksu Centra za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Lukač je rekao novinarima da su sertifikati uručeni još jednoj grupi Žandarmerije iz svih krajeva Republike Srpske koji su uspješno završili obuku.

On je rekao da su prvi put zajedno sa njima obuku završili pripadnici Ministarstva pravde Republike Srpske, odnosno ljudi koji rade u zatvorima koji se brinu o čuvanju zatvorenika i redu u svim zatvorskim ustanovama.

"Na ovaj način Centar za obuku MUP-a Republike Srpske dobija još jednu svrhu - obučavamo i ljude iz drugih institucija koje su veoma bitne za Republiku Srpsku", istakao je Lukač.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je novinarima da je ovo veoma značajan dan i događaj za Ministarstvo pravde Republike Srpske.

Kasipović je izrazio zahvalnost MUP-u Republike Srpske, ministru Lukaču i saradnicima na prilici i mogućnosti da se obuče i osposobe ljude koji rade u ustanovama za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

"Radićemo tako i ubuduće i ova saradnja je veoma važna. Vjerujem da će ova obuka i obuke koje će uslijediti doprijeti njihovoj većoj osposobljenosti i njihovom kvalitetnijem radu", zaključio je Kasipović.

Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka.

 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.