Ponudio pomoć

Lukač uputio saučešće povodom ubistva policajca

11:44, 11.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu.

"Izaražavam najiskrenije i najdublje saučešće porodici i prijateljima poginulog pripadnika policije u nadi da će izvršilac ovog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen. Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka", istakao je ministar Lukač. 

Lukač je izrazio spremnost za pomoć i punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela. 

U MUP-u Srpske je potvrđeno da su u vezi s tim i pojačane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo na području koje teritorijalno pokriva ova uprava. 

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum sastaće se danas poslije podne u Sarajevu sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom. 

Pripadnik Federalne uprave policije Mahir Begić ubijen je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina, gdje je obezbjeđivao strelište. 

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu. 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio Begića. 

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. 

Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, nakon čega se dao u bjekstvo. 

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.