Nakon sjednice Izvršnog komiteta

Lukač ostaje na čelu MUP-a, poznato svih osam ministara SNSD-a

19:06, 16.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Dragan Lukač ostaje na čelu ministarsta unutrašnjih poslova Srpske i u budućoj Vladi, potvrđuje danas lider SNSD-a, Milorad Dodik, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD. 

Vrh stranke danas je utvrdio imena svih osam SNSD-ovih ministara. Kako je ATV ranije pisao, u svojim resorima ostaju i Anton Kasipović, Srebrenka Golić i Zlatan Klokić. Alen Šeranić će voditi Ministarstvo zdravlja. 

U Ministarstvo finansija će Zora Vidović, dosadašnja direktorica Poreske uprave, poljoprivredu će dobiti Boris Pašalić, a Srđan Rajćević će na čelo Ministarstva naučno tehnoloskog razvoja, visokog obrazovanja i informacionog drustva. Svi oni će, uz ministre iz ostalih partija, pod palicom Radovana Viškovića, uvjeren je Milorad Dodik, činiti  funkcionalnu izvrsnu vlast, ali i snositi veliku odgovornost.

"SNSD je izabrao dobrog kandidata za premijera, on je dobio nesumnjivu podršku, čak vidimo da I neke opozicione partije to čine. SNSD je taj koji je odgovoran i prema javnosti i prema rezultatima i očekivanjima koje ta javnost ima, tako da tako ćemo se i ponašati", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Zoran Tegeltija, i zvanično je prijedlog SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, poručuje lider SNSD-a, Milorad Dodik. Što se personalnog sastava Savjeta tiče, još nije poznat, a do sada su, kaže Dodik, konsultacije obavljene samo sa HDZ-om. Sa ostalima će se pregovori nastaviti sutra.

"Vjerujemo da upravo ta manifestovana većina koja stoji iza kolegija PD, da moze da bude većina i za izbor Savjeta ministara, mi želimo da to brzo ide, vidjećemo sutra, mi ne pravimo nikakvu zvaničnu koaliciju , mi nastupamo tamo kao Republika Srpska", poručio je Dodik.

Vrh stranke danas je utvrdio da prijedlog SNSD-a za kolegijum Doma Naroda BiH bude Nikola Špirić. Među njima novi putni pravci, kao što je onaj od Doboja do Modriče, Brčkog, Bijeljine, pa sve do Drine, te gradnja bolnice u Doboju. I dosadašnji rad se, kaže Dodik isplatio, a rezultati su najvidljiviji u oblasti ličnih primanja. Osim što su svim radnicima u Srpskoj, plate povećane u avgustu ove godine, prosvjetare ceka novo povećanje od osam odsto, već od prvog januara.