Lukač: Naredne godine stanično odjeljenje policije u Čelebićima

  • 03.11.2020. 14:48

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da bi naredne godine trebalo da bude uspostavljeno stanično odjeljenje policije u Čelebićima kod Foče zbog kretanja migranata i šverca u tom pograničnom dijelu prema Crnoj Gori.

"Područje Čelebića i ukupan pogranični prostor prema Crnoj Gori nije dovoljno zaštićen što otvara mogućnost za različite kriminalne radnje, kao i pojačan priliv migranata. Vraćanjem staničnog odjeljenja policije u Čelebićima taj problem biće riješen jer će policija svakodnevno biti na raspolaganju i pomoći stanovništvu", rekao je Lukač nakon sastanka sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem.

On je naveo da će nastojati da naredne godine uspostave stanično odjeljenje policije na tom području koje će pripadati Policijskoj upravi Foča.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu sistem video-nadzora biti unaprijeđen sa novim kamerama s ciljem držanja pod kontrolom situacije na čitavom području Foče i s ciljem bezbjednosti svih građana.

"Sistem video-nadzora biće dopunjen takozvanim pametnim kamerama koje će nam pomoći mnogo u preventivnom smislu čuvanja bezbjednosti, ali i našim istragama koje ćemo voditi u slučaju dešavanja krivičnih djela ili prekršaja", pojasnio je Lukač.

Načelnik opštine Foči Radisav Mašić rekao je da će lokalna zajednica pružiti svu podršku kako bi odjeljenje policije u Ćelebićima bilo što prije osnovano i kako bi sistem video-nadzora javnih površina na području grada bio efikasniji.

"Opština je u ovoj godini pomogla da video-nadzor bude dopunjen, posao još nije završen, što ostaje obaveza za narednu godinu. Svima nam je u interesu najviši stepen bezbjednosti građana i u tom pravcu radimo zajednički i sarađujemo", rekao je Mašić.

Ministar Lukač posjetio je i Policijsku upravu Foča. Na sastanku sa načelnikom Velimirom Kostovićem konstatovano je da je stanje bezbjednosti u Foči stabilno, da policija dobro radi svoj posao i da je stopa kriminaliteta sve manja.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)