Niko ne prisluškuje opoziciju

Lukač: Dodik im "baci političku lopticu" i oni se sa njom igraju danima

12:12, 21.05.2020.
Izvor: ATV
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio političku igru sa poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem kada je rekao da zna "šta pričaju poslanici opozicije".

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik SDS-a, te da se po jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

"Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im "baci im političku lopticu" i oni se sa njom igraju danima", rekao je Lukač.

Ministar kaže da ništa nije sakriveno od javnosti i pozvao je skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

"Ja odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u Srpskoj ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi Srpsku. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere", rekao je Lukač.