Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Lukač: Čestitka policiji za uspješno završenu akciju bez žrtava

15:14, 16.07.2020.
Izvor: Srna
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je pripadnicima policije za uspješnu akciju u Turjaku kod Gradiške, gdje je danas okončana talačka kriza, a osumnjičeni priveden.

"Srećom sve je upješno završeno i čestitam svim pripadnicima policije na uspješnoj akciji, na upornosti da se to završi bez žrtava. I dalje se radi uviđaj i imamo informacije da se u kući nalazi veća količina eksploziva i bombi. Dalja istraga će pokazati šta su bili motivi osumnjičenog, ali očito je riječ o psihičkom poremećaju, jer nema drugih indicija", rekao je Lukač na licu mjesta.

On je izjavio novinarima da je jedan mještanin sinoć napao komšiju, udarao ga bombom, koju je bacio, ali koja, na sreću, nije eksplodirala.

"Riječ je o psihički bolesnom licu, koje se dugo godina liječilo, ali očigledno neupsješno jer i dalje ima takve epizode da se sa njim dešava nešto što nije normalno", dodao je Lukač.

On je naveo da su pridadnici Policijske uprave Gradiška sinoć blokirali kuću u koju se osumnjičeni zatvorio, zajedno sa svojom majkom.

"On apsolutno nije imao nikakav kontakt sa bilo kim i nismo uopšte znali šta se unutra dešava i da li su uopšte živi. Na kraju su se uključili Žandarmerija i SAЈ, ušli u objekat i stavili lica pod kontrolu", naveo je Lukač.

On je dodao da se prilikom ulaska pripadnika SAЈ-a u kuću najprije pojavila majka osumnjičenog, koji nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Iz Policijske uprave Gradiška danas je saopšteno da je juče u 18.00 časova policiji prijavljeno da je jedno lice verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju, a u jednom trenutku je u pravcu oštećenog bacilo ručnu bombu koja nije eksplodirala, nakon čega je osumnjičeni pobjegao i zaključao se u porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Muškarac je uhapšen danas oko 13.00 časova.