Preuzima Elektroprivredu RS

Luka Petrović se oprostio sa saradnicima

13:05, 19.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da još danas ostaje na ovoj funkciji i da sutra preuzima novu dužnost kao vršilac dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

On je dodao da je ovim povodom došao u Skupštinu grada da se oprosti od gradskih obornika i direktora javnih ustanova. 

Petrović je u obraćanju podsjetio da je lokalna uprava, koju je on predvodio, u proteklom periodu stvorila dobru radnu atmosferu, podmladila Gradsku upravu, formirala funkcionalne mjesne zajednice, napravila srednjoročni plan kapitalnih investicija i pokrenula 32 socijalna programa, te da su imali i dobru saradnju sa Eparhijom zahumkso-hercegovačkom. 

On je poručio da njegova vrata na novoj dužnosti ostaju otvorena svima iz Gradske uprave za sve što im bude trebalo. 

Petrović je napomenuo da ga ja izborni rezultat delegirao na novu dužnost, dodavši da smatra da će na novoj funkciji uspjeti i više da pomogne Trebinju i Hercegovini. 

On je dodao da će vršilac dužnosti gradonačelnika biti njegov dosadašnji zamjenik Mirko Ćurić, te da bi izbori trebalo da budu raspisani u zakonskom roku od 90 i očekuje da će to proći u mirnoj atmosferi. 

Nadzorni odbor "Elektroprivrede Republike Srpske" je u petak, 16. novembra, imenovao Luku Petrovića za vršioca dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća, nakon što je ostavku na ovu dužnost, iz ličnih razloga, podnijela Radmila Čičković.