Imenovao ga Nadzorni odbor

Luka Petrović novi direktor Elektroprivrede Srpske

  • 16.11.2018. 19:06

Zvanično, od danas Luka Petrović, dosadašnji gradonačelnik Trebinja, prvi je čovjek "Elektroprivrede Republike Srpske". Za vršioca dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća imenovao ga je Nadzorni odbor. 

Petrović kaže da će biti mnogo posla, kako za njega, tako i za radnike. Kaže mnogo je započetih investicija, ali i onih na kojima se već uveliko radi, a koje moraju biti završene, jer je Elektroprivreda Republike Srpske najjači privredni stub Republike Srpske. 

Samo rad, investicije i disciplina. Važno je završiti projekat Gornjih horizonata, početi TE Gacko 2, započeti Buk bijelu, HE Dubrovnik faza 2, Srednja Drina Goranja DRina, revitalizacija TE Ugljevik, sve su to projekti koji nas čekaju u narednom periodu", kaže Luka Petrović. 

Petrović je magistar mašinstva i generalni sekretar SNSD-a. Pošto je prihvatio novu dužnost,  u Trebinju bi u roku od 90 dana trebalo da budu organizovani novi izbori za gradonačelnika. Prethodno je ostavku na  dužnost v.d. generalnog direktora, iz ličnih razloga, podnijela Radmila Čičković. Nadzorni odbor je ostavku prihvatio. 

"Mi smo na današnjoj sjednici zadužili upravu društva da formira komisiju kako bi što skoriji izvršila primopredajne aktivnosti. Takođe, danas smo donijeli odluku da pokrenemo i konkurs za generalnog direktora Elektroprivrede", kaže Nebojša Rikalo, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora "Elektroprivrede Republike Srpske".

Članovi Nadzornog odbora bavili su se samo imenovanjem Luke Petrovića, tako da izvršni direktori - Darko Milunović, Dragoljub Reljić i Goran Vukoje, ostaju na svojim funkcijama. Elektropriveda nema direktora za investicije i razvoj, a to mjesto je do sada pripadalo DNS-u. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина