Igor Radojičić

Logično da odgovorni za loše rezultate SDS-a preuzmu odgovornost

  • 07.11.2018. 22:24

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove stranke, ali ne i rezultatom u Banjaluci.

“Milorad Dodik je pobijedio u Banjaluci i lista za Parlamentarnu skupštinu BiH je imala vrlo solidan rezultat, u skladu sa našim projekcijama. Međutim, liste za Narodnu skupštinu i predsjednika Republike Srpske u Banjaluci su ostvarile rezultat ispod očekivanog. Tu se desilo nešto o čemu ćemo sljedeće sedmice raspravljati na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, na kojoj ćemo analizirati sve elemente koji su uticali na to da Banjaluka odreaguje drugačije od očekivanog”, rekao je Radojičić je emisiji Telering na RTRS-u.

On je istakao da je vlast u Banjaluci, kada je riječ o lokalnim pitanjima, poput komunalnih i infrastrukturnih projekata, radila više nego ikada do sada, ali da su druge okolnosti uticale na takav ishod izbora.

“Druge razne okolnosti dovele su do toga da dio gradske populacije glasao protiv aktuelne vlasti”, smatra Radojičić.

Radojičić je naveo da je teško reći gdje je SNSD "zakazao stranački", dodajući da je stranci možda potrebno "osvježavanje".

“SNSD pobjeđuje u Banjaluci 20 godina, što na lokalnim, što na opštim izborima. Možda je i tu potrebno osvježenje, iako je u SNSD-u 2016. godine, a u Gradskom odboru Banjaluka i 2014. godine uvedeno mnogo novih ljud“, rekao je on.

Govoreći o osipanju SDS-a, Radojičić je rekao da ova stranka godinama gubi izbore i da je logično da oni koji su odgovorni za loše rezultate preuzmu odgovornost.

“SDS je u previranju i nesumnjivo se postavljaju pitanja saradnje sa SNSD-om “, naveo je on.

Radojičić smatra da je na nivou BiH potrebno srpsko jedinstvo.