Odbornik PDP-a okrenuo leđa SDS-u

Ljubinje dobilo novu skupštinsku većinu

  • 04.03.2019. 19:35

Ljubinje je dobilo novu skupštinsku većinu koja je za manje od sat vremena promijenila i skupštinsko rukovodstvo. SDS-u je leđa okrenuo odbornik PDP Boško Dangubić, koji od sada djeluje sa DNS-om i SNSD-om. 

Dangubić kaže da se oko ove odluke nije dogovarao sa stranačkim kolegama. 

"Meni niko nikavkvu odluku nije dao, sa kim ću, ni gdje ću ni šta ću. To je moj lični stav", kaže Dangubić. 

Odbornica Socijalističke partije Persa Klimenta ostala je bez fotelje predsjednika. Na njeno mjesto je izabran Slaviša Janjić iz DNS-a. 

"Mogu reći slobodno da je Ljubinje izgubilo tri godine, tri godine koje su pojeli skakavci. Ja mislim da je ovo dobar početak za Ljubinje", ističe Janjić.

"Najbolje će ocjeniti građani gdje ovo vodi i u šta vode ovako česte promjene skupštinske većine", kaže Persa Klimenta, bivši predsjednik SO Ljubinje.

Fotelja je izmakla i potpredsjedniku ljubinjskog parlamenta, a promjenjene su i brojne komisije u ovoj opštini. Promijenićemo i načelnika ako ne bude poštovao naše odluke, upozorava nova većina u Ljubinju.
 
"Mi smo jednostavno njemu ponudili da sarađujemo ne zbog mene ni zbog njega nego zbog Ljubinja. Mislim da je opoziv zadnja opcija međutim opet je moguća", kaže Risto Mićić, odbornik DNS-a.

"Da Mi ćemo pokušati da dođemo do kompromisa sa načelnikom opštine Ljubinje ako do toga bude moglo da se dođe. Radićemo u interesu grada, nadam se da ćemo opštinu napokon odblokirati i da ćemo sarađivati sa institucijama Republike Srpske", ističe Bože Ćuzulan, odbornik SNS-a.

Da će zakopati ratne sjekire sa bivšim stranačkim kolegama iz DNS Darko Krunić ne vjeruje. Ne vjeruje ni da će nova većina u njegovoj opštini dugo potrajati.

"Znamo svi da je ova nova skupštinska većina stvorena vještački i da su tu neki lični interesi i lična zapošljavanja u pitanju, sada ako se oni svi ne ispoštuju onda je pitanje koliko će i ovo da traje. A što se mene tiče sa svakom skupštinskom većinom ja ću da sarađujem za sve ono što je u interesu opštine Ljubinje i njenih građana", rekao je Darko Krunić, načelnik opštine Ljubnje.

Na strani ljubinjske opozicije ostalo je pet odbornika SDS-a i dva iz Socijalističke partije. Novu većinu u ovoj hercegovačkoj opštini čine četiri odbornika DNS-a, dva iz SNSD-a, jedan iz PDP-a i jedan nezavisni odbornik.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм