Olimpijski centar "Jahorina"

Ljevnaić: Otvaranje gondole - istorijski dan za Jahorinu

  • 30.11.2019. 18:21

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je večeras da je otvaranje gondole na Jahorini, koja nosi ime proslavljenog režisera Emira Kusturice, istorijski dan za olimpijsku ljepoticu.

Obraćajući se velikom broju zvanica, gostiju i ljubitelja Jahorine, Ljevnaić je obećao da će Olimpijski centar "Jahorina" opravdati ukazano povjerenje institucija Republike Srpske, s obzirom da je u projekat ovog ljeta uloženo oko 30 miliona KM.

Prema njegovim riječima, gondola će povezati dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije to nisu u mogućnosti zbog vremenskih prilika.

"Uz gondolu su izgrađene i tri skijaške staze uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavama i prekrivene sistemom osnežavanja, sa rasvetom. Napravljeni su vezni putevi koji vode ka gondoli, te novi lift na Poljicama kapaciteta 1.200 skijaša na sat", precizrao je Ljevanić.

On se posebno zahvalio Srđanu Đokoviću, koji je u ime svog sina i proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića uzeo učećše u današnjoj svečanosti.

"Neizmerno smo radosni i počastvovani što smo jedini ski-centar na svetu čija staza nosi ime po čuvenom Novaku Đokoviću. Novak je jedinstven primer kako stići do svetskog vrha i održati se u društvu najboljih sportista sveta", naglasio je Ljevnaić.

On je dodao da već radi sistem vještačkog osnježavanja i očekuje da će ski-staze biti spremne već 6. decembra, uoči otvaranja ski-sezone.

"Svi ovi uspesi ne bi bili mogući bez iskrenog i velikog angažmana srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Srpske Radovana Viškovića. Zahvaljujem se i drugima koji su podržali projekte na Jahorini, a posebno radnicima Centra", rekao je Ljevnaić.

Projekt menadžer kompanije "Lajtner" Katarina Baldo, uručujući poklon direktoru Olimpijskog centra "Jahorina", izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ovaj centar svake godine iznenadi novim projektima, novim ski-infrastrukturnim instalacijama, u čemu "Lajtner" učestvuje već četvrti put.

Ona se zahvalila menadžmentu Olimpijskog centra "Jahorina" na ukazanom povjerenju "Lajtneru" i izrazila uvjerenje da će međusobna saradnja biti još plodnija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović poželio je ugodan boravak svim gostima Jahorine, a menadžmentu Plimpijskog centra još mnogo ovako uspješnih projekata, koje ovu planinu svrstavaju u sam vrh evrpopskih i svjetskih ski-destinacija.

"Posebno se zahvaljujem Novaku Đokoviću koji je prihvatio da se nova ski-staza nazove po njegovom imenu, jer to ponosnim čini, ne samo ovu planinu, nego i opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i srpski narod u cjelini", poručio je Jugović.

On je istakao da opština Pale u znak zahvalnosti Đokoviću poklanja plac za izgradnju stambenog objekta, kako bi njegova porodica mogla što češće da boravi na Jahorini.

Тагови: