Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Linta: Najoštrija osuda skrnavljenja murala posvećenog doktoru Laziću

  • 07.05.2020. 15:55

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je osudio vandalsko i sramno oštećivanje murala na Dobrinji četiri u Istočnom Sarajevu koji je posvećen legendarnom ratnom hirurgu Miodragu Laziću.

"Očigledno je da su nepoznati ekstremisti imali namjeru da oštećivanjem murala pošalju poruku bijesne mržnje prema doktoru Laziću koji je tokom rata spašavao živote ranjenim srpskim borcima koji su se borili za slobodu svog naroda na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva", ocijenio je Linta u saopštenju.

Јasno je, kaže on, da se jake srbomrzačke snage ne mogu pomiriti da postojanjem Republike Srpske čiji je jedan od najistaknutih simbola doktor Lazić i zato na ovaj način podstiču na nasilje, netrpeljivost i isključivost prema Srbima.

Linta poziva nadležne organe da pod hitno pronađu, uhapse i kazne ekstremiste koji su oštetili mural.

Nepoznati počinioci oskrnavili su mural doktora Miodraga Lazića koji je juče završen u naselju Dobrinja četiri u Istočnom Sarajevu.

Čuveni srpski hirurg Lazić, koji je tokom ratova devedesetih spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je 14. aprila od posljedica virusa korona.

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок