Ministarstvo saobraćaja i veza RS

Lica s invaliditetom neće plaćati putarinu na autoputevima Srpske

  • 18.08.2018. 19:28

Lica s invaliditetom će u skorijem periodu svojim automobilima putovati autoputevima Srpske bez plaćanja putarine, kažu iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske. Počeli su i s pripremom pravilnika koji će riješiti ovaj problem invalidnih lica.

“Sve inicijative su razmatrane u proteklom periodu, one su ocijenjene opravdanim, te se pristupilo izradi pravilnika kojim će ovo pitanje biti riješeno”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Ovaj zahtjev na adresu resornog Ministarstva uputila je Organizacija amputiraca “UDAS”. Kažu, zahtjev su slali u više navrata, jer putevima u regiji, pa čak i u Federaciji, putuju bez naknada, a uskoro će isto dočekati i u svojoj Republici. 

kaže Siniša Todorović, predsjednik Upravnog odbora Organizacije amputiraca “UDAS” Republike Srpske
“Značiće dosta. Znači kada, pogotovo kada se te mreže autoputa, kako je u planu, završe, kada imamo u vidu da je sada po kilometru 0.20 feninga, puno će značiti ljudima i iz Bijeljine kada se spoje te dionice i brze ceste i sve, značiće dosta u finansijskom smislu”, kaže Siniša Todorović, predsjednik Upravnog odbora Organizacije amputiraca “UDAS” Republike Srpske.

Pravo na ortopedska pomagala, banjsko liječenje od 14 dana samo uz uputnicu porodičnog ljekara, a sada i rješenje ovoga problema, izborila su lica s invaliditetom uz Vladu Srpske. Nadaju se da će i njihov problem zaposlenja biti riješen, te da će uskoro mnoga radna mjesta, gdje ima potrebe, biti prilagođena i za njih.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија