Javna tribina u Trebinju

Lazanski: Cilj specijalnog rata - Srpsku pretvoriti u banjalučki kanton

  • 01.09.2018. 08:34

Cilj specijalnog rata protiv Republike Srpske jeste da se Srpska pretvori u banjalučki kanton, a da se BiH konstituiše po principu jedan građanin - jedan glas, izjavio je u Trebinju vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.

Lazanski smatra da je to odraz težnji administracije nekadašnjeg američkog predsjednika Bila Klintona koja je ostala sačuvana i dalje u vlasti Donalda Trampa. 

On je sinoć na javnoj tribini "Specijalni rat protiv Republike Srpske" istakao da su mnogi smatrali da će se Trampovom pobjedom neke stvari promijeniti, ali da to ne ide tako brzo. 

"Potrebno je vreme, jer je promenjeno četiri ili pet ljudi po vrhu, ali je ostao isti aparat kao u doba Klintona. Američka administracija u vreme Klintona smatrala je BiH iz doba Dejtona najvećim spoljnopolitičkim uspehom, a Dejtonski mirovni sporazum za njih predstavlja samo čin da se rat zaustavi, a ne konačno rešenje", rekao je Lazanski. 

On je istakao da "SAD i dalje smatraju da je BiH nezavršeni projekat koji podrazumijeva gašenje Republike Srpske". 

Lazanski tvrdi da se sredstva koja su dospjela u određene medije u BiH, a naročito u Republici Srpskoj, koriste za napade na Srpsku i predsjednika Milorada Dodika. 

Javnu tribinu organizovalo je Udruženje "Hercegovac" Trebinje u saradnji sa Muzejom Hercegovine i pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.