Dočekao ga predsjednik RS

Sergej Lavrov dočekan na temelju srpsko-ruskog hrama VIDEO

15:17, 21.09.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Rusije na lokaciji gdje će biti izgrađen rusko-srpski hram dočekao je predsjednik RS, Milorad Dodik.

Na temellje hrama ranije je stigao  i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

Lavrova su dočekali i Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i poslanici, premijer Željka Cvijanović i ministri u Vladi Srpske, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, šef Predstavništva Srpske u Rusiji Duško Perović, kao i predstavnici Gradske uprave Banjaluka. 

Orkestar Policije Republike Srpske intonirao je himne Rusije i Republike Srpske. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se zahvalio Lavrovu na posjeti. "Hvala vam što ste, tu, što ste održali obećanje.

Ovaj hram će oplemeniti naše prijateljstvo i učiniti nas još bližim", poručio je Dodik. Lavrov iskazao zahvalnost onima koji realizuju projekat Srpsko-ruskog hrama .

"Prije svega mislim na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zatim na predstavnike Srpske i Ruske pravoslavne crkve", rekao je Lavrov.

Vladika Јefrem uručio Lavorvu fototipsko izdanje Miroslavljevog jevanđelja. Episkop banjalučki Јefrem pozdravio je ministra Lavrova na ruskom jeziku.

Lavrov i Dodik otkrili ploču koja će biti na jednom od zidova hrama.

Delegacija RS sa Sergejem Lavrovim uputila se na sastanak u zgradu Vlade RS.

Ranije je delegacija Vlade RS na čelu sa Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade RS dočekala Lavrova na banjalučkom aerodromu. Lavrov je dočekan uz pogaču i so.

Thumbnail

U delegaciji Vlade Srpske su bili su i potpredsjednici Vlade Srebrenka Golić i Anton Kasipović i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović. 

Thumbnail

Kod temelja srpsko-ruskog hrama u Banjaluci je i veliki broj građana koji su došli da dočekaju šefa ruske diplomatije.

Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastali su se u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Thumbnail