U kasi će biti 18 miliona KM

Laktaški odbornici usvojili budžet za 2020. godinu

  • 17.12.2019. 19:28

Laktaški odbornici na 29. po redu redovnoj sjednici Skupštine Opštine usvojili su budžet za narednu godinu. 18 miliona KM biće u kasi ove opštine u 2020. godini. Veći je od budžeta za godinu koja je na isteku za milion i 100 hiljada maraka.

Biće, kažu iz Opštine, skladno raspoređen.

"Dosta je sredstava za redovno finansiranje, i određena povećanja zbog otvaranja novog vrtića u Aleksandrovcu, a isto tako značajno su povećana sredstva za održavanje, pogotovo kada su u pitanju javna komunalna potrošnja, održavanje ulica i zimska služba. U kapitalnom dijelu predviđene su i određene stvari za izgradnju, prvenstveno puteva, vodovoda i nastavak akcije na sanaciji društvenih domova", izjavio je Ranko Karapetrović, načelnik Opštine Laktaši.

Odbornici su ispred sebe imali 32 tačke, a ona koja je privukla najviše pažnje je budžet za narednu godinu. Bilo je i više amandmana na predloženi budžet, kaže prvi čovjek Skupštine. U pitanju su, kaže Boris Spasojević, osjetljive kategorije društva.

"Oni o kojima uvijek vodimo računa, kao što je boračka populacija, udruženja sa četvoro i više djece, neke nevladine organizacije, uglavnom, jednom riječju, mislim da su svi zadovoljni predloženim amandmanima", ocijenio je Boris Spasojević, predsjednik Skupštine Opštine Laktaši.

Sumirani su danas u Laktašima i svi rezultati u godini na izmaku, pa su tako i načelnici odjeljenja podnijeli izvještaje o radu za 2019. godinu. I ova, kao i gotovo sve do sada sjednice, prošla je bez burnih rasprava.

Тагови: