Laktaši: Rebalans budžeta 16,9 miliona KM

  • 30.10.2020. 18:38

Sa 18 na 16,9 miliona KM, tako izgleda rebalans budžeta u opštini Laktaši za 2020. godinu. Zbog virusa korona su smanjeni prihodi, pa je tako bilo neophodno smanjiti i neke stavke. Ipak, nisu tamo čekali i na isteku mandata ostavili opštinu da se bori s privremenim finansiranjima. Prijedlog budžeta za iduću godinu našao se pred odbornicima na posljednjoj sjednici u ovom sazivu. 

“Mi smo predložili budžet od 17,5 miliona KM. Procjene su da bi on trebalo da se ostvari, ali u svakom slučaju, novi saziv će ocijeniti to i imati mogućnost da već u prvom kvartalu, početkom drugog kvartala rebalansira. U svakom slučaju, procijenili smo da je bolje ući sa budžetom, nego s odlukom o privremenom finansiranju”, kaže Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

I rebalans i nacrt budžeta su jednoglasno usvojeni. A glasali su i za Izvještaj o poslovanju privrede u prošloj godini. Po svim parametrima, tvrdi predsjednik Skupštine opštine, Laktaši su jedna od vodećih opština u Republici Srpskoj.

“Treća po prihodina, po broju nezaposlenih je u samome vrhu, ja mislim da je 6,6 % nezaposlenih. U odnosu na republički prosjek to je veoma mala, neznatna cifra. Privreda je u dobroj ekspanziji. Zone koje funkcionišu industrijske u opštini Laktaši, veoma su zadovoljni poslodavci  koji rade. Imamo dobar odnos radnika, tako da ja mislim da je jedan balans koji opština Laktaši pravi u odnosu na Republiku Srpsku je veoma značajan za cjelokupnu privredu Republike Srpske.“, kaže Boris Spasojević, predsjednik skupštine opštine Laktaši.

35. sjednica po redu Skupštine Opštine Laktaši je posljednja u ovom sazivu. Od tamo poručuju da su radili punim kapacitetima, a hvale se i da su jedna od rijetkih skupština koja je gotovo sve odluke donosila jednoglasno.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм