Pavić i Dodik poručili

Krsna slava DNS-a: SNSD i DNS sačuvali Srpsku i zajedno će je razvijati

  • 08.11.2019. 19:26

SNSD i DNS su sačuvali Srpsku i zajedno će je razvijati. Poručeno je to sa krsne slave DNS-a. Marko Pavić kaže da će ta politička partija ostati na putu jačanja Republike Srpske i da će čovjek uvijek biti okosnica svega. DNS ima svoje stavove i politiku koje će, kaže Pavić, da provodi i u dogovoru sa onima sa kojima bude u koaliciji i tražiti da to bude ispoštovano. Borba za fotelju nikada nije stajala na put dobre saradnje u koaliciji, uvjerava Pavić.

"U našim pregovorima sa SNSD-om fotelje i firme nisu bile na dnevnom redu, niti će DNS to spominjati. Mi se borimo za politiku DNS-a i za Srpsku kakva je projektovana Dejtonskim sporazumom. Ostaćemo na tom putu", izjavio je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

DNS je dugogodišnji partner SNSD-a i to je i danas, poručuje lider SNSD-a MIlorad Dodik. SNSD želi da nastavi saradnju sa ovom strankom u vezi sa pitanjima koja su važna za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane, kaže Dodik, prazna ljuštura. 

"Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega", kazao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Zato je, kaže Dodik, potreban još veći angažman u koaliciji kako bi se spriječili politički stavovi i mišljenje da je važnija BIH nego Republika Srpska. Boriće se protiv onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne, da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi. Dodik uvjerava da su to razumjeli koalicioni partneri što pokazuje da je Srpska održiva.

Obilježavanju krsne slave DNS-a pored rukovodstva stranke prisustvovali su predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica i predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић