NDP o saradni sa SNSD-om

Krsmanović: Dodik je uvijek bio za parlamentarnu demokratiju

  • 10.11.2018. 20:41

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da ova stranka treba da prihvati poziv na razgovor i pruženu ruku SNSD-a, te da je predsjednik te stranke Milorad Dodik uvijek bio za parlamentarnu demokratiju i evropske vrijednosti.

Krsmanović je rekao da će NDP pristati da bude parlamentarna većina, ukoliko tokom pregovora vidi da su jačanje institucija, vladavina prava, zagovaranje medijskih sloboda u interesu Dodika i SNSD-a, ali da će je napustiti čim vidi da se to ne poštuje. 

"Smatram da nikome u Republici Srpskoj nije palo na um da legalizuje bilo koji oblik diktature ili predsjednički sistem. Mi smo u Srpskoj uvijek bili za parlamentarnu demokratiju i svaki put se radilo na način da evropske civilizacijske vrijednost profunkcionišu. Takve su uvijek bile i izjave aktuelnog predsjednika Republike i budućeg srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika", rekao je Krsmanović za portal "Kliks.ba". 

On ističe da politiku SNSD-a prevashodno podržava narod, zatim zvanična Srbija i na kraju Srpska pravoslavna crkva, na čelu sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem. 

"Naši razgovori su sasvim prirodni uzmemo li u obzir izborne rezultate i smatram da se odvijaju s ciljem jačanja institucija, a nikako razgradnje BiH", rekao je Krsmanović. 

On kaže da su tek krenuli u pregovore o tome šta je politička platforma i pravac u koji vladajuća većina želi da ide. 

"Oni imaju većinu i bez nas. Zašto oni žele da razgovaraju, mi možemo samo da naslućujemo da je to želja da se poveća politički kapacitet i da se napravi jedinstvo. Lično mislim da nas niko ne bi zvao da ima loše namjere", naveo je Krsmanović. 

On je izrazio nadu da će vlast biti formirana u što kraćem roku i da će se naći adekvatni odgovori na izazove koji su trenutno aktuelni kao što je odlazak mladih ljudi, narušena bezbjednosna situacija i migrantska kriza. 

Krsmanović kaže da je zajedno sa liderom NDP-a Draganom Čavićem bio izložen nekoj vrsti medijskog linča nakon što je njihova stranka istupila iz Saveza za promjene, ali da se njihovi birači "ne trebaju brinuti da će se NDP prodati". 

On je dodao da su građani na izborima rekli šta je njihova volja i da tu volju sada moraju poštovati. "Mi rezultate koje je proglasila Centralne izborna komisija prihvatamo i ponašaćemo se prema njima tako", naveo je Krsmanović. 

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм