Kršenje mjera Republičkog štaba: MUP evidentirao četiri slučaja za 1. maj i Vaskrs

  • 04.05.2021. 11:18

U okviru aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje su realizovane sa inspekcijskim organima, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, tokom obilježavanja vjerskog praznika Vaskrsa i Međunarodnog praznika rada - 1. maja, evidentirano je nekoliko događaja:

- Dana 04.05.2021. godine policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su utvrdili da je ugostiteljski objekat u Istočnom Novom Sarajevu radio u 00,50 časova, što je suprotno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske. Takođe je utvrđeno da se u objektu nalazilo ukupno devet lica. Obaviješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. 

- Dana 03.05.2021. godine oko 00,35 časova, prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u mjestu Kola, Banja Luka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su utvrdili da isti radi i da u lokalu ima više lica, što je suprotno Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva koji se izjasnio da se radi o  KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

- Dana 02.05.2021. godine oko 23,15 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Tesliću, policijski službenici Policijske uprave Doboj, zajedno sa radnicima Odjeljenja za inspekcijske poslove, zatekli su 32 lica. Okružno javno tužilaštvo Doboj se izjasnilo da postoje obilježja KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. 

- Dana 30.04.2021. godine, u vremenu od 20,45 do 21,50 časova, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su u Banjoj Luci u jednom ugostiteljskom objektu, zatekli ukupno 77 lica. Obaviješten je tužilac OJT Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок