Šalju veoma ružne poruke prema Srbiji

Kovačević: U SDS-u postoji grupa koja ruši srpsko jedinstvo VIDEO

  • 05.02.2019. 15:40

U SDS-u postoji radikalna grupa koja radi na rušenju srpskog jedinstva i šalje veoma ružne poruke prema Srbiji, Srpskoj i njenoj vlasti, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Očigledno je da u SDS-u postoji mala radikalna grupa, koja se trenutno identifikuje kao hercegovačka grupa, a koja radi na rušenju jedinstva i šalje veoma ružne poruke prema Srbiji, Srpskoj i njenoj vlasti. Izjava da će vlast u Srpskoj da završi ono što Ante Pavelić nije uspio, skandalozna je i sramna i takve izjave ne možemo da čujemo čak ni od Bakira Izetbegovića i SDA", naglasio je Kovačević. 

Komentarišući izjavu potpredsjednika SDS-a Dragana Ćuzulana, koji je iznio uvrede na račun vlasti u Srbiji i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, nazivajući srpsku vlast u Beogradu režimom, a Vučića lažovom i manipulatorom, Kovačević je rekao za RTRS da to SNSD osuđuje. 

"Veoma je opasno da ovakve izjave dolaze u trenutku kada smo mi iz SNSD-a pozvali SDS i sve druge opozicione stranke da formiramo patriotski blok, blok za Republiku Srpsku, koji ne treba SNSD-u jer je SNSD ubjedljivi pobjednik izbora, već treba Srpskoj kako bi njeni interesi u i van BiH bili na najadekvatniji mogući način zaštićeni", istakao je Kovačević. 

Kovačević smatra veoma opasnim to što iz Srpske dolaze takvi stavovi prema vlastima u Srbiji u delikatnom trenutku za Srbiju, Srpsku i cjelokupan srpski narod. 

"U ovom trenutku, jedino što je potrebno je jedinstvo svih srpskih faktora u Srpskoj i Srbiji. Osuđujemo izjavu Ćuzulana, Republika Srpska nema ništa sa takvim stavovima, mi podržavamo saradnju Srpske i Srbije i ona je potrebna objema stranama zbog izazova koji su pred nama", naglasio je Kovačević i zatražio od SDS-a da nađe način da riješi probleme koje ima, a to su radikalne grupe koje nisu dobre ni za koga u Srpskoj i srpski narod. 

Govoreći o Ćuzulanovoj izjavi da u školama treba ukinuti vjeronaku, jer ona nije partijska ideologija kako se sada doživljava, Kovačević je naglasio da ono što je Ćuzulan rekao nije protiv vjeronauke već protiv crkve. 

"Za njega je neprihvatljiva bilo koja crkva koja se neće saglasiti sa njegovim stavovima da su Milorad Dodik i SNSD gori od Ante Pavelića. To je sramno i neprihvatljivo i ne postoji adekvatna riječ za osudu takvih izjava", poručio je Kovačević. 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.