Portparol SNSD-a

Kovačević: Smisao protesta da budu traženi izbori, ali opozicija bježi od njih

  • 28.06.2019. 12:02

Protesti opozicije imaju smisla isključivo kada je jedini njihov zahtjev da budu raspisani vanredni izbori, a ne kada je opozicija u situaciji da se izbora boji kao đavola, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Komentarišući sinoćni protest građana u banjalučkom parku Mladen Stojanović u organizaciji troje opozicionih poslanika, Kovačević je rekao da je jedini cilj tog okupljanja bio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"Očigledno je da je to bio pokušaj da se na temama koje su sve samo ne lokalne, animira jedan dio građana Banjaluke koji je osjetljiv na tu vrstu tema, a da se zatim sve te teme pokušaju dovesti u vezu sa lokalnom zajednicom, sa Banjalukom, sa jednim jedinim čovjekom, a to je gradonačelnik", istakao je Kovačević za portal "Srpskainfo".

On smatra da se iz protesta mogu izvući tri zaključka, od kojih je prvi da će poslanik PDP-a Draško Stanivuković definitivno biti kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

"Drugo, da je njegova kampanja već počela i da će to biti isključivo prljava kampanja. I pod tri, da će Radojičić ostati gradonačelnik Banjaluke", naglasio je Kovačević.

Na protestu su pročitana tri zahtjeva - da se građanima omogući mirno okupljanje na Trgu Krajine, da prestane legitimisanje članova grupe Pravda za Davida i građana koji se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja i da se o deševanjima u gradu oglasi gradonačelnik Radojičić.