Portparol SNSD-a

Kovačević: SDS otvoreno pokazao da Srpska od njih ne može očekivati ništa

  • 14.05.2020. 13:38

Glasanje poslanika SDS-a Dragana Mektića na sjednici Ustavnopravne komisiji Predstavničkog doma parlamenta BiH o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, kojim je bilo predviđeno da strane sudije konačno odu iz te institucije, krajnje je sramno, skandalozno, negativno i suprostavljeno nacionalnim i državnim interesima Republike Srpske, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je konstatovao da je pri tome potpuno jadno i licemjerno da se poslanik SDS-a Dragan Mektić usudio takav skandalozan i sraman potez opravdavati pozivanjem na zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

"Podsjećam javnost da je Narodna skupština Republike Srpske poslije krajnje negativne odluke Ustavnog suda BiH donesene preglasavanjem srpskih, a uz pomoć stranih sudija o oduzimanju ogromne količne poljoprivrednog zemljišta i velikog dijela teritorije Republike Srpske usvojila zaključke da predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH neće učestvovati u donošenju odluka na nivou BiH dok ne dođemo u situaciju da strane sudije odu iz zemlje", naveo je Kovačević.

On je podsjetio da je Dragan Mektić, kada je Narodna skupština usvojila te zaključke, rekao da ga oni uopšte ne zanimaju, kao ni šta i kako odlučuje parlament Republike Srpske, te je učestvovao u donošenju svih odluka koje su bile protiv interesa Srpske.

"Danas, kada smo došli u situaciju da rješavamo problem zbog kojeg su ti zaključci i usvojeni, poslanik SDS-a Dragan Mektić se jadno i potpuno licemjerno poziva na njih i učestvuje u rušenju zakona kojim bi konačno strane sudije otišle iz BiH", naglasio je portparol SNSD-a u izjavi za Srnu.

Kovačević je rekao da se ovim današnjim potezom SDS potpuno razotkrio kao ambasador i predstavnik onih snaga koji žele nestanak Republike Srpske i koji joj žele sve loše.

"Ovim danas su se konačno potpuno razotkrili i definitivno pokazali da građani Srpske i Republika Srpska od njih ne mogu očekivati apsolutno više ništa", zaključio je Kovačević.