Portparol SNSD-a

Kovačević: Šarovićev komentar o Srbiji neprimjeren i neprihvatljiv

  • 30.09.2020. 14:52

Zvuči skoro nevjerovatno da jedan srpski političar iz Republike Srpske i to predsjednik nekada velikog SDS-a optužuje Srbiju da se, kako on kaže, igra sa BiH, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Na ovakave sramne izjave i kvalifikacije odavno smo navikli, ali su one do sada dolazile od SDA i drugih bošnjačkih predstavnika koji su uvijek spremni o Srbiji reći sve najgore a sada im se svojim sramnim komentarom pridružio i Mirko Šarović", istakao je Kovačević.

On je rekao da mora da podsjeti Šarovića da su Srbija i Hrvatska potpisnice i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i samim tim prirodno i logično zainteresovane za njegovo sprovođenje.

Osim toga, ukazao je Kovačević, Srbi i Hrvati su konstitutivni narodi u BiH i sasvim je normalno da su i Srbija i Hrvatska zainteresovane za njihov status.

"Tome se protive samo apsolutni zlonamjernici i neznalice, pa se sada Komšićevim komentarima da će "Srbija dobiti po prstima", a da "Hrvatska treba da odbije od BiH" pridružio i Šarović sramnim komentarom da se "Srbija i Hrvatska ne trebaju igrati sa BiH"", naglasio je Kovačević.

On je rekao da je takva izjava za SNSD apsolutno neprimjerena i neprihvatljiva i ni na koji način ne održava stavove građana Republike Srpske.

"Vidim da je Šaroviću zasmetalo i što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oslovio Milorada Dodika kao predstavnika srpskog naroda u BiH pa kaže da Dodik to nije jer ga on tako ne dožovljava. Njegov doživljaj je njegova privatna stvar, a ono što je bitno jeste doživaljaj građana Republike Srpske iskazan na izborima na kojima je Milorad Dodik osvojio najveći broj glasova i u Srpskoj i u BiH", naglasio je Kovačević.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)