Reagovanje iz SNSD-a

Kovačević: Sa SDS-om na vlasti bilo pitanje dana kada će RS biti ukinuta

  • 12.07.2018. 20:03

Republika Srpska i danas, uprkos svim izazovima, ide putem izvjesne i sigurne budućnosti za razliku od perioda kada je SDS posljednji put bio na vlasti i kada se čekao dan u kome će međunarodna zajednica prvo ukinuti policiju Srpske, njeno ime, a nakon toga i samu Republiku, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Reagujući na izjavu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da će Srpska, ukoliko SDS pobijedi na izborima, krenuti putem izvjesnije i sigurne budućnosti, Kovačević je izjavio da se još jednom pokazuje da je najjači adut opozicije to što su davno bili na vlasti na nivou Republike Srpske pa se mali broj građana sjeća kako je to izgledalo. 

"Ali, bez obzira na to, smatram da naše ljude ne treba puno podsjećati na period kriminalnih privatizacija, prenosa nadležnosti, kašnjenja penzija i plata i drugih 'dostignuća' vlasti SDS-a, PDP-a i njihovih koalicionih partnera. Njihov ponovni dolazak na vlast građanima Srpske mogu poželjeti samo njihovi partneri iz FBiH koji Srpskoj ne žele dobro", istakao je Kovačević. 

Kovačević je podsjetio da je Vlada Republike Srpske, uprkos svim blokadama, uspjela da uvede niz konkretnih mjera od koristi za građane. 

"Vlada Srpske, koju predvodi kadar SNSD-a, sa Željkom Cvijanović na čelu, povećala je plate i penzije, uvela dodatak za nezaposlene porodilje, naknadu za demobilisane borce koji napune 65 godina i niz drugih mjera koje pokazuju da SNSD ima poštovanje prema građanima Srpske, da se svaki dan trudimo da sve više i više pomognemo građanima. Znamo da uvijek može bolje i da su problemi građana Srpske veliki, a znamo i da samo SNSD sa našom koalicijom može rješavati te probleme, jer je Vukotin SDS sa svojim satelitima pokazao da ne samo da nije alternativa SNSD-u već da je alternativa interesima Republike Srpske zbog čega on ne smije biti izabran za predsjednika Republike, što građani najbolje znaju", zaključio je Kovačević.