Portparol SNSD-a

Kovačević: Predstavnici SzP se odrodili od Srpske

  • 03.08.2018. 18:45

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je Srni da će vlast na čelu sa SNSD-om i poslije oktobarskih izbora nastaviti da čini sve što je u njenoj moći da dodatno poboljša život i standard građana Srpske, posebno penzionera, te da će "ignoranta, srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, pod zastavom Srpske na toj poziciji sigurno zamijeniti Milorad Dodik".

"To što Ivanić ne zna da se penzije u Srpskoj isplaćuju iz budžeta, samo pokazuje koliko su se predstavnici Saveza za promjene /SzP/ koji primaju basnoslovne plate u Sarajevu odrodili i od Srpske i od njenih građana, kao i od svih pitanja i problema", naglasio je Kovačević. 

Prema njegovim riječima, pri tome se ne smije zaboraviti da Ivanić dolazi iz stranke /PDP-a/, ali iz bloka koji su jedini u Srpskoj kritikovali, omalovažavali i obezvređivali povećanje plata svim zaposlenim u Srpskoj, ali i povećanje penzija od 20 čak odsto, te je naglasio da je to "potpuno lako kada primate plate od čak 7.000 ili 8.000 KM u Sarajevu". 

"Podsjećamo Ivanića, ali i njegove saradnike iz SzP-a da se u Srpskoj penzije isplaćuju iz budžeta, da je prokrivenost tog iznosa koji je potreban za isplaćivanje od doprinosa čak 80 odsto, što je više nego u bilo kojoj zemlji u okruženju. Ivanić bi trebalo da zna i da penzije u Srpskoj ne kasne, ne isplaćuje se samo 50 odsto iznosa, kako se radilo dok je on bio premijer Srpske, već se isplaćuju na vrijeme, a ponekad čak i prije predviđenog termina“, naglasio je Kovačević. 

Ivanić je na Privrednom forumu "Podrška razvoju i jačanju kapaciteta privrede u gradu Bijeljina" rekao da je "11. u mjesecu na žiro računu penzionog Fonda stanje nula", te da je "svaki mjesec u suštini je neizvjesnost hoće li biti dovoljno novca da se isplate penzije i da se tim pitanjem treba pozabaviti". 

Komentarišući tvrdnje predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da su zaposleni u prosvjeti Srpske "preglomazna administracija", Kovačević je naveo da je "sramno da neko ko se kandidovao za predsjednika Srpske to kritikuje, a ne pada mu napamet da bilo šta kaže o ogromnoj administraciji u Sarajevu na nivou zajedničkih organa, koja i u ovako maloj državnoj zajednici ima više ljudi nego što je imala kompletna Jugoslavija sa 22 miliona stanovnika. 

"Osim toga, niko od od te administracije u Sarajevu nema nikakve koristi. Poručujemo prosvjetini radnicima u Srpskoj da ne treba da brinu za svoje poslove, već da treba da nastave da predano rade na pripremanju novih naraštaja u Srpskoj za kvalitetan rad i život", naveo je Kovačević. 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)