Portparol SNSD-a

Kovačević: Nikada nećemo pristati na Izetbegovićeve ucjene

  • 08.02.2019. 15:33

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je danas da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio ono što su od početka znali - da je najava apelacije za preispitivanje i promjenu imena Republike Srpske neozbiljna i politikantska i da je namjera Izetbegovića i SDA bila samo da ona posluži kao sredstvo za političko ucvjenjivanje.

"Kao što je javnosti poznato mi na ucjene nikada nismo pristajali i nećemo ni sada", rekao je Kovačević Srni.

Komentarišući Izetbegovićev ultimatum koji se odnosi na približavanje BiH članstvu u NATO-u, Kovačević je podsjetio Izetbegovića, SDA i javnost da SNSD uvijek na prvo mjesto stavlja iunstitucije Srpske, a da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti.

"Rezolucija je za nas obavezujuća i sve dok postoji takva odluka Narodne skupštine naš stav se neće promijeniti. Sigurno ga neće promijeniti bilo kakva ucjena, a pogotovo ne ucjena koja je potpuno neosnovana jer je promjena imena Republike Srpske nemoguća s obzirom na to da je Srpska dejtonska kategorija", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je Izetbegović sočen sa problemima u Federaciji BiH (FBiH) koje ne može da riješi i zbog toga pokušava da nađe izlaz iz te situacije izazivanjem sukoba sa Srpskom.

"Srpska nije spremna na takvu vrstu sukoba i ne želi da se bavi unutrašnjim problemima FBiH. Republika Srpska želi da što prije budu implementirani izborni rezultati i na nivou BiH i da što prije počnemo da radimo i borimo se za bolji život građana Republike Srpske i FBiH", istakao je Kovačević.

On je poručio da je krajnje vrijeme da Srpska prestane da trpi i da snosi štetu zbog komplikacija i neposobnosti koju konstantno ispoljavaju u FBiH.

Izetbegović je federalnim medijima izjavio da je moguće odustati od apelacije u vezi sa imenom Republike Srpske ako se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik predomisli i počne "poštovati Ustav i zakone, uključujući i ranije donesenu odluku o putu BiH ka NATO-u".

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок